Forcadell, al 'Daily Express': "Cap acció repressiva o jurídica impedirà el referèndum"

La presidenta del Parlament augura que les amenaces de l'Estat aniran a més, però adverteix que "no hi ha cap poder suficientment fort" per superar la democràcia

 

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha assegurat que el referèndum sobre la independència previst per al diumenge 1 d'octubre se celebrarà i que "cap acció repressiva o jurídica pot evitar que succeeixi". "El Govern espanyol encara no entén que no pot extingir la voluntat del poble català de decidir lliurement el seu propi futur", ha expressat en una entrevista al diari britànic 'Daily Express', publicada aquest dilluns i en la qual acusa l'Estat d'atacar el procés sobiranista a través dels tribunals i les amenaces.

 

"L'Estat utilitzarà tot el seu arsenal, com ja està fent, per actuar contra els representants electes dels catalans, espantar i amenaçar els funcionaris i per intervenir encara més les finances de la Generalitat", ha afirmat.

La presidenta del Parlament augura que aquestes amenaces aniran a més, però adverteix que "no hi ha cap poder suficientment fort" per superar la democràcia. "Estem completament preparats per defensar la nostra democràcia i el dret dels catalans a decidir", ha afegit Forcadell, que s'ha mostrat convençuda que una eventual Catalunya independent seguiria a la Unió Europea.

 

"Catalunya seguirà formant part de la UE si la majoria dels catalans hi estan d'acord, i crec que que la majoria de catalans volen ser part de la UE perquè la societat catalana és una societat molt europeista", ha argumentat. Així mateix, ha negat que l'independentisme català sigui "antiespanyol", sinó que es basa en la creença que un Estat català seria més just per al conjunt de la ciutadania, tant per als favorables a la independència com per als contraris.

 

 

"Tenim molts llaços culturals, lingüístics, històrics i fins i tot econòmics, comercials i socials amb Espanya, i si Catalunya es converteix en un Estat independent aquests llaços seguiran aquí", ha resolt.

 

Comentaris