Forcadell: "A l'Estat espanyol no hi ha separació de poders"

La presidenta del Parlament reitera que sempre defensarà la llibertat d'expressió i la sobirania de la institució, digui el que digui la justícia espanyola

 

 

La Fiscalia de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que presenti una querella pel ple del Parlament dia 27 de juliol, en què es van votar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. "Lamentablement, no hi ha res de nou, ningú no s'esperava res diferent, perquè un cop més es constata que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders, i que allò que decideix el govern espanyol és que acaba fent el TC i la Fiscalia".

 

 

Així ha reaccionat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en conèixer-se que la Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha encarregat al Fiscal Superior de Catalunya que es querelli contra la presidenta del Parlament per delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional. La decisió és consequència de l'acord adoptat pel Tribunal Constitucional (TC) el passat 10 d'octubre, quan els magistrats van decidir traspassar el cas Forcadell a la Fiscalia perquè aquesta obrís la via penal contra la presidenta del Parlament.

 

 

 

En aquest sentit, Forcadell ha volgut reiterar que "estic convençuda que vaig fer el que havia de fer com a presidenta del Parlament, sempre defensaré la llibertat d'expressió, i ho tornaré a fer", ha reiterat. Forcadell ha insistit que si no es permetés el debat, "no estaríem complint la funció per a la qual els nostres ciutadans i ciutadanes ens van escollir". La presidenta ha recordat que la seva obligació és "defensar la sobirania del Parlament i la llibertat d'expressió". 

 

 

 

 

D'aquesta manera, el cas Forcadell ha passat del consell de ministres –que va presentar un incident d'execució de sentència contra Forcadell per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent– al TC, del TC a la Fiscalia General de l'Estat, i de la Fiscalia General de l'Estat a la Fiscalia de Catalunya

 

 

Comentaris