El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment reclama eleccions “quan més aviat, millor”
  • CA

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat eleccions al Parlament de Catalunya perquè es necessita un executiu sense “interinatge”. Així mateix ha demanat al govern espanyol que “estigui a l’alçada de les circumstàncies” i posi sobre la taula una injecció d’ajuts directes i subvencions per a les empreses d’uns 50.000 milions d’euros, en línia amb el que han fet altres estats europeus.

 

En una entrevista amb l’ACN, Sánchez Llibre, ha assegurat que no vol un Govern de la Generalitat “en funcions”, sinó un executiu “fort, potent, sigui del color que sigui”. “No volem un interinatge perquè això, per als empresaris, és letal, i entenem que aquest govern té data de caducitat, interpretant les paraules del president Quim Torra”, explica.

 

El president de Foment assegura que no veu “un full de ruta comú dels dos partits” de l’executiu català i que “tothom està pensant en les properes eleccions”. “Des d’un punt de vista empresarial, el que volem és confiança i estabilitat política. Com més aviat hi hagi eleccions, millor”, conclou.

 

“L’estigma del dèficit públic”

 

Sànchez-Llibre insta l’Estat a oblidar “l’estigma del dèficit públic” i assumir que caldrà destinar “el màxim de recursos” per salvar empreses i llocs de feina. “L’economia espanyola està al límit del coma”, afirma el president de la patronal catalana. Sánchez Llibre proposa allargar els ERTO fins al 2021, com Alemanya, plans de rescat pels sectors més colpejats per la pandèmia i la condonació d’impostos.

 

Per això el president de Foment posa sobre la taula la proposta d’uns 50.000 milions d’euros addicionals “injectats directament a la vena de les empreses”, al marge dels 140.000 milions d’euros que han de ploure de Brussel·les l’any vinent i dels més de 100.000 milions d’avals de l’ICO. Uns diners que han d’arribar “ja, demà, a curt termini” encara que invertir-los suposi que el deute públic es dispari més enllà del 120% del PIB.

 

En concret, Sánchez Llibre demana “més liquiditat”, elaborar “plans de rescat perquè els negocis no tanquin” en sectors com el turisme, l’hostaleria, la cultura, l’esport o fins i tot l’aviació, ajornar impostos i, fins i tot, perdonar-los. “L’Estat en algun moment s’hauria de plantejar la possibilitat de la condonació de determinats impostos: és evident que, en la situació actual, si no es condonen impostos o no s’aporten ingressos per pagar, no es podran assumir”, afirma.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa