El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment, sobre els pressupostos: “No és el moment d’apujar impostos ni de crear-ne de nous”
  • CA

Foment del Treball ha valorat amb recels les línies fonamentals dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2021. “Ara no és el moment d’apujar impostos ni de crear-ne de nous, sinó d’incentivar l’economia” ha assenyalat aquest dimarts en un comunicat la patronal catalana, després que els PGE incloguin augments dels impostos de Societats, Patrimoni i IRPF a rendes més altes. “En aquests moments, no correspon que des de l’executiu espanyol s’incrementin les carregues impositives”, ha insistit Foment. En paral·lel, la patronal liderada per Josep Sánchez Llibre ha reiterat que cal eliminar d’una vegada l’Impost de Patrimoni, “ja que és una taxa confiscatòria inexistent a la majoria de països desenvolupats”.

A banda, Foment del Treball considera “contraproduent” reduir els incentius per als plans de pensions individuals fins a 2.000 euros i posa d’exemple la fiscalitat “poc beneficiosa” d’Espanya respecte a l’estalvi. “I també és negativa la limitació parcial per doble imposició per dividends i plusvàlues en filials en l’impost de societats. I tampoc és escaient augmentar el gravamen a les assegurances, que puja el seu tipus impositiu del 6% al 8%”, ha afegit en la seva objecció als PGE la patronal catalana. Finalment, Foment ha remarcat la necessitat de continuar lluitant contra el frau fiscal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramonet a octubre 28, 2020 | 00:34
    Ramonet octubre 28, 2020 | 00:34
    Per alguns (sempre els mateixos) no és mai el moment per pagar impostos, ara bé per manllevar diner públic sent "probablement" defraudadors, sempre és el moment. I ara es repartiran el boti europeu, i ja veurem com quedarà la cosa aquesta d'incentivar l'economia, que dit per segons quin personatge, es tradueix en incentivar els seus comptes corrents a paradisos fiscals. Al temps.
  2. Icona del comentari de: Viva Paña y sus fascistas. a octubre 28, 2020 | 00:48
    Viva Paña y sus fascistas. octubre 28, 2020 | 00:48
    Als botiflers, ja els hi sol passar això, creuen que en ser-ho, Caspanya els mimarà... Doncs fota't ruc.
  3. Icona del comentari de: una més a octubre 28, 2020 | 11:00
    una més octubre 28, 2020 | 11:00
    aquest josé sánchez libre, ancorat a les elits empresarials, no pot dir altre cosa, si hijo si, les hi ha de pujar els impostos als qui més guanyen, a les grans empreses, sobretot a les de l'ibex. I si a tu no t'agrada, bona senyal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa