El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment demana a Sánchez un govern “estable” i “moderat”
  • CA

La patronal Foment del Treball assegurat aquest dimarts que l’inici de la nova legislatura és “fonamental” per donar suport a l’economia productiva després de vuit mesos d’incertesa i inestabilitat”. En un comunicat, l’organització empresarial demana a Pedro Sánchez, escollit aquest dimarts com a president espanyol, que tiri endavant un Executiu “estable” i “moderat“. Segons Foment, el govern de coalició amb Podem ha de treballar amb una “agenda reformista” per afrontar el cicle de desacceleració econòmica. La patronal també ha demanat “diàleg i lleialtat mútua” per acabar amb el conflicte territorial entre Catalunya i l’Estat que “perjudica, desestabilitza i amenaça” al conjunt del territori amb el bloqueig institucional.

Foment espera que l’inici de la legislatura a partir de la investidura del candidat socialista serveixi per “afrontar els principals reptes del país” després de més de vuit mesos d'”incertesa i inestabilitat“. “Espanya necessita un Govern estable i moderat que de forma immediata comenci a treballar amb una agenda econòmica i social que doni resposta a tots els requeriments d’un país que ha de continuar fent reformes per donar suport a l’economia productiva i afrontar el nou cicle de desacceleració econòmica”, han exposat.

Segons la patronal, el fet que el nou govern reconegui el conflicte polític entre Catalunya i la resta l’Estat és un “bon punt de partida per treballar des del diàleg i la lleialtat mútua el conflicte territorial a Espanya”. En aquest punt, els representants empresarials han considerat “imprescindible” ampliar “al màxim” l’acord i el consens als grups parlamentaris tant al Congrés dels Diputats com al Parlament.”Cal abordar totes les reformes pendents amb els màxims suports parlamentaris possibles”, han afegit.

L’organització ha desitjat que l’estabilitat política contribueixi a “generar el clima de confiança necessari per impulsar l’activitat econòmica, les inversions i la creació d’ocupació“.

Tot i valorar favorablement la investidura de Sánchez, Foment ha alçat la veu contra l’augment de la pressió fiscal. Per l’organització presidida per Josep Sánchez-Llibre, les propostes fiscals incloses a l’acord del govern espanyol i a l’avantprojecte de pressupostos llei de la Generalitat generen una “gran preocupació al món empresarial català“. La patronal ha promès que treballarà “des de tots els àmbits” per “esmenar i corregir una política fiscal que penalitzarà l’activitat empresarial, als professionals i les inversions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa