Anticorrupció vincula Cospedal amb 'Kitchen' per un "material comprometedor" de Bárcenas

Així figura en un informe de 56 pàgines del Ministeri Públic

La Fiscalia Anticorrupció ha vinculat l'exsecretària general del PP Dolores de Cospedal i al seu marit, l'empresari Ignacio López del Ferro, amb l''operació Kitchen' —l'operatiu parapolicial que es va crear per sostreure documents a l'extresorer de el partit Luis Luis Bárcenas— per la "documentació comprometedora" que aquest tindria sobre ella.

Així s'assenyala en l'informe, de 56 pàgines i a què ha tingut accés Europa Press, que el Ministeri Públic ha presentat davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló, que investiga la peça 'Kitchen' dins del macrosumari per activitats irregulars del comissari jubilat a la presó José Manuel Villarejo.

 

En aquest informe la Fiscalia sol·licita la imputació del matrimoni i de l'exministre Jorge Fernández Díaz per delictes de prevaricació, descobriment i revelació de secrets i malversació de cabals públics. La seva vinculació en el cas deriva, segons els fiscals, de l'interès personal que Cospedal tindria en l'operació per dues raons: directa com afectada per documentació suposadament comprometedora per a ella mateixa i indirecta com a secretària general de el partit.

 

Comentaris