El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia vigilarà individualment un eventual tercer grau a presos de l’1-O
  • CA

La fiscal general, María José Segarra, ha afirmat que estudiaran de manera personalitzada les eventuals concessions de tercer grau als líders sobiranistes condemnats pel Tribunal Suprem: “Totes les actuacions de la Fiscalia es fan amb caràcter personalitzat i amb un estudi personalitzat”.

Així s’ha pronunciat als periodistes durant d’una visita a la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest dijous, en preguntar-se-li si la Fiscalia s’oposarà a un eventual tercer grau dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat als líders independentistes condemnats a presó.

Segarra ha assenyalat que la Generalitat té competències en matèria penitenciària per proposar el tractament de cada pres, que pot incloure la concessió del tercer grau: “En cadascun d’aquests casos la Fiscalia estudiarà les resolucions que dicti l’administració penitenciària i, en conseqüència, actuarà si està en disconformitat”.

Ha afirmat que si la Fiscalia dissenteix d’alguna de les resolucions “plantejarà els recursos davant dels tribunals competents” tot i que ha destacat que no pretén transmetre una idea preconcebuda, i ha assenyalat que la institució que representa actua en tots els procediments i visita freqüentment els centres penitenciaris com a part de les seves funcions de vetllar pels drets dels presos.

Segarra també ha destacat, en ser preguntada, que l’informe d’Amnistia Internacional (AI) publicat dimarts considera que el judici a l’1-O va ser just, i sobre les penes de presó als jutjats ha dit: “Estem davant una sentència condemnatòria que evidentment haurem de complir”.

La fiscal general ha assegurat que la Fiscalia respecta l’informe d’AI, del qual ha destacat que “s’indiquen coses tan importants com l’absolut respecte al procés, a un judici just, la garantia dels drets de les parts, fonamentalment dels acusats” i el dret a la presumpció d’innocència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa