Fiscalia vigilarà individualment un eventual tercer grau a presos de l'1-O

Segarra destaca que Amnistia digui que el judici va ser just i que s'ha de complir la sentència

La fiscal general, María José Segarra, ha afirmat que estudiaran de manera personalitzada les eventuals concessions de tercer grau als líders sobiranistes condemnats pel Tribunal Suprem: "Totes les actuacions de la Fiscalia es fan amb caràcter personalitzat i amb un estudi personalitzat".

Així s'ha pronunciat als periodistes durant d'una visita a la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest dijous, en preguntar-se-li si la Fiscalia s'oposarà a un eventual tercer grau dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat als líders independentistes condemnats a presó.

Segarra ha assenyalat que la Generalitat té competències en matèria penitenciària per proposar el tractament de cada pres, que pot incloure la concessió del tercer grau: "En cadascun d'aquests casos la Fiscalia estudiarà les resolucions que dicti l'administració penitenciària i, en conseqüència, actuarà si està en disconformitat".

Ha afirmat que si la Fiscalia dissenteix d'alguna de les resolucions "plantejarà els recursos davant dels tribunals competents" tot i que ha destacat que no pretén transmetre una idea preconcebuda, i ha assenyalat que la institució que representa actua en tots els procediments i visita freqüentment els centres penitenciaris com a part de les seves funcions de vetllar pels drets dels presos.

 

Segarra també ha destacat, en ser preguntada, que l'informe d'Amnistia Internacional (AI) publicat dimarts considera que el judici a l'1-O va ser just, i sobre les penes de presó als jutjats ha dit: "Estem davant una sentència condemnatòria que evidentment haurem de complir".

La fiscal general ha assegurat que la Fiscalia respecta l'informe d'AI, del qual ha destacat que "s'indiquen coses tan importants com l'absolut respecte al procés, a un judici just, la garantia dels drets de les parts, fonamentalment dels acusats" i el dret a la presumpció d'innocència.

 

Comentaris (8)
Bernat Caball Fa 21 dies
La fiscalia espanyola té massa fums per a ser creïble. Jo els hi faria passar una temporada, la mateixa de les condemnes, junt amb els presos que han condemnat, per a tenir una noció més ajustada a la realitat
Pepet de Vallmanya Fa 21 dies
AQUESTA XUSMA FEIXISTA NOMÉS AGAFA ELS QUE ELS CONVÉ. i AMNISTÍA HA DIT LO DELS JORDIS PERQUE JA ÉS DELICTE FLAGARANT PER PART DE LA XUSMA SUPPREMA . Però , de just res de res. Ho diuen tots els especialistes en Dret ( Honrats ) .
Moçambicano Fa 22 dies
Autonomia castelhana às suas colonias europeias, ma non troppo. Castella mantém os pretos em continência na sua democracia franquista consolidada, trez poderes, separados, um por todos, todos pela pseudo-nação una rota e pequena da porra castelhana. Arriba Espana! 😂
Jo mateix Fa 22 dies
Aquests togats han de defensar les seves garrofes , peti qui peti . Se'ls veu el llautó d'una hora lluny encara que portin la toga fins els turmells .
Una monja-alférez Fa 22 dies
què se'n pot esperar, d'aquesta fauna?
JordiP Fa 22 dies
És una repugnant serp llefiscosa i farcida d'odi. Segur que no li preocupa tant el tercer grau de "la manada".
Pep Vila Fa 22 dies
Aquesta fiscal de l'estat és un perill per un possible pacte d'esquerres, podria ser-ho perfectament en un govern del PP o de Vox.
X*2 Fa 22 dies
Em fa l'afecte que segons de quin partit son aquesta gent ja te el criteri de valoració memoritzat. Tot és mentida per mantenir la menjadora sense cap dignitat