La Fiscalia recorda als presos polítics que les penes podrien haver estat pitjors

El ministeri Públic s'oposa als incidents de nul·litat dels condemnats a l'espera de respondre a Junqueras, Romeva i Forcadell

Tot sobre el guió. El ministeri fiscal del Tribunal Suprem ha presentat un escrit davant la Sala Penal que va jutjar el procés per oposar-se als incidents de nul·litat de la sentència que va imposar per sedició i desobediència als presos polítics. Concretament, el ministeri públic repon els incidents de Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, així com a Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borràs. Fiscalia recorda, entre d’altres arguments, que les penes no han estat desproporcionades perquè, per exemple, el delicte de malversació ha quedat “pràcticament neutralitzat”. És a dir, que les condemnes podrien haver estat pijors. "El Tribunal ha optat per una tipificació penal més benigna respecte uns fets que haurien pogut tenir un encaix normatiu més rigorós", emfatitza la fiscalia en diversos dels seus escrits de resposta. 

 

Amb aquest fil, els fiscals de Sala del Suprem posen com exemple la condemna a 12 anys i mig de presó per a Jordi Turull per sedició i malversació. En aquest punt denoten que si bé l'advocacia de l'Estat reclamava pel conseller de Presidència, 11 anys i 6 mesos de presó, subratlla que la fiscalia li reclamava 16 anys de presó i inhabilitació i Vox, que legitima com a part, reclamava 25 anys de presó i 20 d'inhabilitació absoluta. 

 

En aquest sentit, els fiscals Jaime Moreno, Javier Zaragoza, Fidel Cadena i Consuelo Madrigal, al·leguen que els arguments aportats per les defenses per demanar la nul·litat de la sentència ja van ser contestats en la resolució judicial. També considera que no és prou motiu la difusió de les penes als mitjans abans de la sentència perquè podrien ser “meres hipotesis aventurades”. En aquest sentit, insisteix que les filtracions van ser dos dies abans de la sentència després de 4 mesos de deliberacions i que en cap cas van afectar al criteri dels magistrats. 

 

Fiscalia torna a utilitzar l'argument de la força, i acusa a diversos consellers d’haver “instigat i promogut la violència contra les Forces i cossos de Seguretat de l’Estat”. En aquest sentit, destaca que els condemnats ho són per un "delicte propi i no aliè" perquè van participar no només en una situació que "afectava l'ordre públic sinó que van intentar esberlar l'ordre constitucional". 

 

 

Aquest incidents de nul·litat van ser registrats per les defenses com a pas previ per demanar l’ampara del Tribunal Constitucional. En aquests escrits, els advocats denuncien vulneració de drets fonamentals com la infracció a tenir un jutge predeterminat per llei, la pressumpció d'innocència, la llibertat d'expressió o associació. Ara un cop el Tribunal té la resposta opinativa del ministeri públic, el Suprem s’haurà de pronunciar sobre si estima o no algunes de les causes al·legades pels condemnats.

esdecir

Part de la resposta de la fiscalia a l'incident de nulitat advertint que les penes podrien haver estat més altes Quico Sallés

 

 

Comentaris (28)
Antonio Fa 1 mes
Justícia Borbónica franquista mafiosa
Ramon Fa 1 mes
Titllar-los de franquistes és una equivocació i també una estupidesa política. En realitat, des de la mort de Franco ençà, qui més mal ens ha fet, perquè ha manat molt més temps, perquè disposa de molts més col·laboracionistes, per mil raons, és l'esquerra espanyola. Que es diu antifranquista. Menys centrar-ho en Franco, que només serveix per fer-li el joc a sociates i pudents, i més tenir-ho clar: l'enemic és Espanya. Els espanyols.
Ramon Fa 1 mes
Nontenc els que diuen que hem de marxar. Al meu parer, els que han de marxar són ells. No som pas els catalans, que ocupen el seu país ans ells que ocupen el nostre.
Enyoren el garrote vil Fa 1 mes
Costi el que costi, hem de marxar. No podem condemnar les futures generacions a viure sota aquesta dictadura cruel, ignorant i xulesca. A Hong Kong s'han posat d'acord tots els partidaris de la independència i guanyen eleccions. Aquí els partidets de merda, amb les seves infalibles estratègies impedeixen que es vegi clar que més del 50% de la població vol la independència. No hi ha excusa: si expliquessin a la gent que no es tracta de "fer el joc a la burgesia" sinó d'una situació excepc
Ramon Fa 1 mes
Nazis? Feixistes? Franquistes? Franquistes, ha! Jo només hi veig espanyols!
Franquistes Fa 1 mes
Oi tant, en temps del vostre déu FRANCO els hauríeu condemnat a mort. Ara la UE no us ho permet. De franquistes ja ho sou ja!
sort que el garrot vil ja no es porta ... Fa 1 mes
tenint en compte que els ha jutjat la "justícia" espanyola, poden donar les gràcies, els podrien haver empresonat de per vida o afusellat (especialitat espanyola)
Gerard Palacín Fa 1 mes
Els fiscals i els jutges haurien de tastar la presó abans d'exercir la professi´lo. Haurien de saber quin gust li dóna. I quan s'equivoquessin no es tracta de que l'Estat compensi a les víctimes, sinó de que això ho facin els que es van equivocar: fiscals i jutges, i que a més tastessin novament la presò amb la mateixa pena en que ho van condemnar.
Xevier Fa 1 mes
Encara surten a provocar aquesta carronya i escòria humana. Són uns cínics i unes males persones espero que se'n vagin ben aviat a l'infern...!!!
Ramon Fa 1 mes
No, si encara us haurem d'estar agraïts. Hi he estat donant moltes voltes i no se m'ha acudit cap adjectiu que es mereixin i no sigui delicte dir-los-ho.
GAVANENC Fa 1 mes
O podien haber sortit lliures, com així ho demanaben la ONU, Amnistia, i altres entitats.....Colla de fatxes !!!!!
Tantal Fa 1 mes
Aquests filonazis estan demanant que se'ls hi donin les gràcies.
Josep el rebel Fa 1 mes
Però que gràcies a la Constitució neofranquista, no han sigut més dures. El cinisme espanyol no te límits
Perdonavides Fa 1 mes
Ara els justicieros van de perdonavides,no es pot ser mes infantil. Q'aquests fanfarrons portin la justícia d'un pais es per cagars-hi
Victor Fa 1 mes
Un dels acords de la investidura hauria de ser acabar amb els Fiscals i Jutges franquistes.
Josep Maria Fa 1 mes
El primer que m'ha vingut al cap llegint el titular és el mateix que ha vingut a tothom de bé. Quelcom relacionat amb la seva filiació.
Claravalls Fa 1 mes
Jutges i fiscals españatas franquistes...no se com podeu dormir tranquils.Sou uns miserables,la vergonya i misèria de l'ésser humà.Un dia el món us posarà al seu lloc feixistes més que feixistes.Un judici farsa i vergonyós, els Tribunals Internacionals us posaran a la garjola i us podríeu com unes miserables rates franquistes plenes odi,fills de puta.Llibertats ostatges polítics catalans i mort a la justícia franquista española. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som Repú
fideli Fa 1 mes
españa és pocavergonya!
X*2 Fa 1 mes
Fora aquesta gentussa feixista ocupant de la fiscalia
Àvia Fa 1 mes
I tant! Som uns malagraîts, Podien haver posat cadena perpètua. O afusellar-los a tos, com van fer a Companys
image/svg+xml