Fiscalia pregunta a L'Ametlla de Mar pel cost del llaç groc vandalitzat

Vuit persones van ser denunciades per pintades al símbol

 

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat informació a l'alcalde de L'Ametlla de Mar (Tarragona), Jordi Gaseni (ERC), sobre l'autorització i cost del llaç groc situat en una rotonda de la localitat que va ser vandalitzat a la fi d'agost amb pintades. En un escrit al que ha tingut accés Europa Press, el tinent fiscal, Pedro Ariche, sol·licita una còpia de l'acord municipal pel qual es va autoritzar la instal·lació del llaç groc metàl·lic al monument 'Braços i Rems' situat a la rotonda, i còpia del pressupost d'execució amb desglossament dels conceptes. També requereix informació sobre si el llaç va ser situat per personal de la corporació municipal o personal extern, el cost de la seva reposició a l'estat original, i la identificació del funcionari o membre de l'Ajuntament que hagués autoritzat pagaments relacionats amb el símbol.

 

 

 

 

La Policia Local va denunciar administrativament el 25 d'agost vuit persones, entre elles el periodista Arcadi Espada, per fer pintades al llaç groc. Segons va explicar Gaseni, entre l'1 i les 2 hores de la matinada els Mossos d'Esquadra van detectar dos cotxes aparcats sobre la rotonda i van avisar els agents locals. La petició d'informació d'aquest divendres s'emmarca en les diligències d'investigació de la Fiscalia Superior obertes a la fi d'agost davant la identificació per part dels Mossos d'Esquadra de persones que van retirar llaços grocs de la via pública les nits del 17 i 24 d'agost en les localitats tarragonines de Móra la Nova, Tivissa, Vandellós i L'Ametlla de Mar.

 

 

Fonts del ministeri públic han informat que els Mossos d'Esquadra van enviar la setmana passada "un informe bastant extens" donant contestació als seus requeriments, i que l'Ajuntament de L'Ametlla també va informar prèviament. Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció 1 de Falset (Tarragona) va arxivar la setmana passada la denúncia a les 14 persones identificades pels Mossos el 17 agost per arrencar llaços grocs i altres símbols independentistes dels carrers de Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs.

 

 
 

Comentaris