El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia de Lleida avisa al Govern que tampoc pot confinar a cop de decret llei
  • CA

La fiscalia de Lleida ha advertit de forma preventiva al Govern que fins i tot amb un decret llei la Generalitat no estaria legitimada per prendre les mesures de confinament severes que ha anunciat per al Segrià, segons ha informat Catalunya Informació aquest dilluns. Aquest posicionament es coneix després que el Govern hagi dit que reunirà el consell executiu aquesta tarda de forma urgent per aprovar un decret llei que doni cobertura al confinament anunciat diumenge.

Segons l’emissora pública, la fiscalia de Lleida pensa que el confinament continuaria sent il·legal regulat amb un decret llei i que es podria recórrer al Tribunal Constitucional. Ara bé, la fiscalia no hauria de ser l’encarregada de portar-ho al Constitucional.

Segons Catalunya Informació, la fiscalia recorda que els decrets lleis del Govern, d’acord amb la Constitució i l’Estatut, no poden afectar drets i llibertats bàsiques dels ciutadans. La fiscalia de Lleida ja es va oposar a les mesures de confinament, posició en la que una jutgessa de guàrdia li ha donat la raó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa