Fiscalia insisteix a Felip VI en la violència del procés i les armes dels Mossos

Aquest migdia s’ha presentat el document a Felip VI a la sala de vistes del “procés”

Dia de llarg a la seu del Tribunal Suprem. Aquest migdia s’ha celebrat la cerimònica d’obertura de l’any judicial. Tot el ferro del poder judicial, amb Felip VI al capdavant, s’ha concentrat a la sala de vistes del Tribunal Suprem. A l’escenari del judici del procés. El ritual anual ha implicat que el Ministeri Fiscal, a través de la Fiscal General de l'Estat, Maria José Segarra, hagi presentat amb tots els honors la Memòria de la Fiscalia 2019, escrita durant el judici oral i que no ha estat esmenada. De fet, continua explicant al rei espanyol que a Catalunya hi va haver una rebel·lió amb violència i el suport d’un cos de 17.000 homes armats, els Mossos. Un acusació que mantè malgrat ha d’admetre en el document que encara s’ha de dictar sentència.

 

 

La memòria dedica tot un apartat al “procès secesionista en Catalunya” que comença tot destacant el “compromís” de la Fiscalia amb la defensa de l’Estat de Dret davant el “desafiament”.  En aquesta línia remarca “l’actuació ferma i rigorosa dels membres del ministeri fiscal destinats a aquest territori”. “La lleialtat amb l'ordre constitucional mereix ser -un cop més- destacada”, subratlla.

 

 

La Fiscalia insisteix en el “més escrupolós respecte al principi de presumpció d'innocència” en la causa del procés. En aquest marc justifica que es va decidir després d'una “valoració estrictament jurídica sobre el material recopilat en la fase d'instrucció”, obrir un procés per rebel·lió, sedició, malversació de cabals públics i desobediència. “Una simple lectura dels fets imputats posa en relleu l'extraordinària gravetat del que ha passat”, constata la memòria.

 

En aquest sentit, ho descriu com una actuació coordinada de diversos responsables públics en diferents àmbits polítics i socials que, mitjançant una estructura normativa paral·lela, tenia com a objectiu últim la declaració d'independència i la segregació d'una part del territori nacional, al marge de tota legalitat”. “Aquest projecte contemplava la utilització de tots els mitjans necessaris per aconseguir la fi pretesa, fins i tot la violència necessària per doblegar a l'Estat mitjançant la promoció de l'actuació tumultuària de la mobilització ciutadana i l'ús del seu propi cos policial armat, els Mossos d'Esquadra”, conclou la Memòria.

 

 

Comentaris (13)
Una vergonya més en ple segle XXI d'aquest pais anomenat Espanya. Fa 5 mesos
El TS o el CGPJ: Una colla de merdosos que encara estàn sota les ordres del Franco y de la màfia borbónica. Ells estàn exclusivament per defensar tota la corrupció en que està involucrat l'antic govern. Aquesta gentussa han faltat a la Declaració dels Drets de l'Home reconeguts universalment per l'ONU, enviant l'1 d'Octubre a Catalunya tota la colla dels Picoletos (GC) i els Legionarios (CNP) "a repartir estopa o llenya". La seva justícia, de independent, res de res. Resultat= ESTAT DICT
Jo mateix Fa 5 mesos
No n’esteu fins els collons de Ñ i tota la merda que la envolta ? Dincs que hem de fer ? Anar apretant el cul ? Ja està bé la broma , si els partits no teniu el que d’ha de tenir , el poble haurem de fer alguna cosa .,,,, i ràpid !!
un tipo que vive en Tabarnia Fa 5 mesos
A POR ELLOS
//*// Fa 5 mesos
La violència i les armes només van venir de la Guarra Zivil i la Policia Nazional. NO OBLIDEM! NO PERDONEM!
X*2 Fa 5 mesos
Aquests merdes ja no saben quines mentides inventarse
Mai ha vingut res de bo d'Espanya, només repressió, imposició, hòsties, espoli ... Fa 5 mesos
La fiscalia ho afina, la Fundación F. Franco i similars deuen estar ben satisfetes amb la feina dels seus amics
Ja n'hi ha prou de vexar Catalunya. Fa 5 mesos
Tot això de la justícia espanyola es un femer pudrit, que fa fàstic de lo injust i la inmundicia que es.
El meu nom és cosa meva Fa 5 mesos
Esta mujer es imbécil.
Fideli Fa 5 mesos
España és tan tan tan... que els hem d'engegar a la puta merda!
fideli Fa 5 mesos
el rei no persegueix els crims nazis españols... és un col·laborador del règim nazi 1939?
Jordi Comasobirana Fa 5 mesos
Fiscalia : un cau de rates feixistes
ganxó Fa 5 mesos
Oi els hi agradaria que hi hagués hagut sang. Són uns desgraciats de merda
Fins els ous d'Espanyistan Fa 5 mesos
No sou jutges, sou inquisidors. Sou vomitius, vosaltres i tot el que representeu.