El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia demana una vista per decidir sobre la presó provisional dels Jordis
  • CA

Novetats en una setmana clau pel que fa la sentència del judici al procés. La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat a la Sala Penal celebrar una vista per tal de decidir si es prorroga o no la presó provisional de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart abans que expiri el tràmit del 16 d’octubre, sempre que la sentència no es dicti abans d’aquesta data.

 

Fonts de la Fiscalia, que es cura en salut, insisteixen que és un tràmit processal necessari perquè el proper 16 d’octubre es compliran dos anys de la presó provisional arran de la causa del procés. Un termini de dos anys  que es pot prorrogar per dos anys més com a màxim sempre i quan ho demanin les parts. La petició de Fiscalia, firmada pels fiscals Fidel Cadena i Jaime Moreno, és una passa preventiva més abans que expiri el termini. De fet, si arribés la data sense sentència acusatòria i sense que cap de les parts en demanés la pròrroga, quedarien lliures perquè no hi hauria principi acusatori. Tot i que el Suprem no aclareix en quina data es publicarà la sentència, fonts de la sala asseguren que voldrien que fos abans del 16 d’octubre, precisament, per evitar la pròrroga de la presó provisional. 

 

La sala que presideix Manuel Marchena ha donat trasllat a les parts que tenen 24 hores pèr al·legar el que considerin pertinent.  Si finalment aquesta vista s’acaba celebrant perquè la sentència és posterior a la data límit de la presó provisional, fonts del Suprem apunten que es podria celebrar per videoconferència. Un sistema que evitaria el trasllat dels presos polítics fins a Madrid. Seria en aquesta vista, on els fiscals de Sala proposarien la pròrroga de la presó i els arguments jurídics que al seu parer la sostindrien. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan acusats i jutjats per rebel·lió pel ministeri fiscal que es demana una pena de 17 anys de presó. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa