El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández Díaz lliura voluntàriament el mòbil després que Fiscalia en demani la requisa
  • CA

Perdoni, ministre, però amb tot el respecte, vostè no s’assabentava de res, del seu ministeri?”. Així li ha etzibat el jutge Manuel Garcia Castellón a Jorge Fernández Díaz, l’exministre de l’Interior, que aquest matí ha declarat durant dues hores com a investigat per la trama d’espionatge policial a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, batejada com a trama Kitchen. El fiscal anticorrupció ha reclamat, però, el terminal mòbil del ministre per tal de constatar si els missatges que sobre aquesta trama li va fer al seu número dos, Francisco Martínez, i que va protocoloritzar davant de notari. Precisament, Martínez, va declarar ahir que el ministre n’estava al cas. El jutge dedicirà sobre el destí del mòbil si l’exministre no el lliura voluntàriament. Finalment, l’advocat de Fernández Díaz ha explicat que, finalment, l’ha lliurat voluntàriament. 

El ministre ha arribat molt abans de l’hora que estava convocat, gairebé 3/4 d’hora abans. Però arribar aviat li ha suposat la sorpresa perversa d’entrebancar-se a l’entrada de l’Audiència Nacional, amb Rosalia Iglesias, la dona de Luis Bárcenas que anava a recollir l’ordre d’ingrés a presó per la condemna de la trama Gürtel. L’exministre d’Interior amb Mariano Rajoy només ha contestat a la seva defensa i al jutge i ha aprofitat per negar de manera insistent “saber res” de la trama policial dirigida per la cúpula del Cos Nacional de Policia amb el comissari jubilat, José Manuel Villarejo, d’espionatge a Bárcenas. Un operatiu al marge del control judicial i finançat amb fons reservats per tal de trobar on guardava els famosos “papers” sobre el finançament il·legal del PP i el pagament de sobresous. 

“Jo sé qui és Sergio Ríos per la premsa“, ha emfatitzat l’exministre quan el jutge li ha preguntat pel xofer de Bárcenas captat per l’operatiu com a talp per tal d’extreure’n informació. “De l’única operació policial que estava al cas era la que portava a terme l’Audiència Nacional per finançament irregular, no en sabia res d’aquest operatiu anomenat Kitchen”, ha afegit. De fet, també n’ha exculpat al mateix Rajoy i a la llavors secretària general dels populars, Dolores de Cospedal. “Mai he rebut cap instrucció d’ells dos”, ha apuntat. “He sabut que era això de la Kitchen per la premsa”, ha reblat. Fins i tot, l’exministre ha posat com exemple al jutge que “el va trucar Rajoy preguntant per un “escorcoll a la seu del partit de Génova”. “Jo ni ho sabia, m’havia enterat per la premsa”, ha justificat. 

En aquest sentit,Fernández Díaz ha descrit com a “deslleial” el relat configurat que té el jutge sobre aquesta trama. En concret, que la cúpula del Cos Nacional de Policia va muntar un dispositiu ideat per Villarejo per trobar els papers de Bárcenas. L’exministre ha patit per justificar les acusacions d’ahir del seu exnúmero dos, Martínez, al que ha qualificat “d’amic”. Fernández Díaz ha explicat al jutge “sentir-se dolgut” per les acusacions de “Paco”. “No sé que li puc haver fet de mal a Paco”, ha comentat al jutge. 

De fet, Martínez és l’investigat que ha aportat més indicis incriminatoris contra l’exministre. Concretament, els missatges de whatsapp entre ell i l’exministre sobre el suposat volcat d’informació dels discos durs i telèfons de Bárcenas, coptats pel talp del xofer. Fernández Díaz ha assegurat davant el jutge que “si bé el número de telèfon és el seu, el contingut dels missatges està manipulat”.

Un argument que ha esperonat als fiscals anticorrupció ha reclamar que lliurés el mòbil voluntàriament. Els seus advocats no li han recomanat. Fernández Díaz també ha argüit que des d’aleshores ha tingut tres aparells. Davant de la situació, el ministeri públic n’ha demanat la requisa malgrat que no sigui el mateix aparell al·legant que sí és el mateix número. Finalment, Fernández Díaz ha lliurat el mòbil voluntàriament, i s’ha revisat in situ si encara hi havia el missatge suposadament remès per l’exministre al seu número dos. En tot cas, s’ha constatat que Fernández Díaz no escriu els missatges amb ‘k’, com si apareix en els que va protocolaritzar Martínez  davant de notari. 

Corcuera i la Fiscal General de l’Estat 

Fernández Díaz també ha hagut de respondre, i admetre, que va demanar al seu número dos que es reunís amb el comissari Villarejo “perquè tenia informació molt valuosa”. Una petició que li havia fet anteriorment, l’exdirector general de la Policia, Juan Cotino, ara ja mort. A més, ha destacat que ha estat “el desè i darrer ministre que ha tingut el comissari Villarejo en actiu”. Fins i tot, ha rememorat que ja treballava amb José Luis Corcuera o fins i tot havia compartit taula amb l’actual Fiscal General de l’Estat o “amb algun magistrat d’aquesta casa”.  

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ferran a octubre 30, 2020 | 13:06
    Ferran octubre 30, 2020 | 13:06
    Como la fisca-fisga-lia no tiene otro recurso para "escalar" (es la denominación que utilizan las compñaías de telefonía)todo el historial telefónico del bienaventurado, le piden el móvil..... Yo creo que Marcelo le debe haber proporcionado uno de esos reacondicionados baratos.
  2. Icona del comentari de: Cel-la per a dos. a octubre 30, 2020 | 13:44
    Cel-la per a dos. octubre 30, 2020 | 13:44
    Centre penitenciari: Prepareu cel-la per a dos. Marcelo i aquest paio de l'OPUS. Se li gira feina al capellà de la presò. Haurà de fer missa cada dues hores.
  3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a octubre 30, 2020 | 15:26
    L'OBSERVADOR ASTORAT octubre 30, 2020 | 15:26
    No sufraís por J. Fernández Díaz, tiene muchos "colegas" en el TOP, perdón, queria decir en la "Audiencia Nacional" (en qué estaria yo pensando?). Eso sin contar, con el "refuerzo" de Marcelo, su "ángel de la guarda particular", que si le aparca el coche, a buen seguro, que también le puede echar una buena mano para "afinar" su tema judicial. Don't worry!
  4. Icona del comentari de: El fill com el pare, dolentots a octubre 30, 2020 | 22:15
    El fill com el pare, dolentots octubre 30, 2020 | 22:15
    El. Mòbil que tant exhibeixen deu estR ben buit, com aquells ordinadors. Són dolents el pare daqiests Fernández va entrar per la Diagonal amb les tropes franquistes. Assassins és poc
  5. Icona del comentari de: JA L'ES BUIDAT BÉ? a octubre 31, 2020 | 06:44
    JA L'ES BUIDAT BÉ? octubre 31, 2020 | 06:44
    Quin caradura estàs fet.
  6. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a octubre 31, 2020 | 11:32
    un tipo que vive en Tabarnia octubre 31, 2020 | 11:32
    l,hi a donat el telefon de la minyoneta de casa seva
  7. Icona del comentari de: Ricard a octubre 31, 2020 | 13:10
    Ricard octubre 31, 2020 | 13:10
    Si fos català lhaguesdin anat a cercar a casa seva de matinada, li haguessin apuntat al cap amb una metralleta, haguessin amenaçat de fer-ho passar malament a la seva família, i li haguessin regirat tota la casa. Castellanistes miserables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa