El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia demana fiances de 9.000 euros per tres CDR empresonats a Madrid
  • CA

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat interposar fiances de 9.000 euros a tres CDR dels detinguts en l’operació Judes, que actualment es troben empresonats a Madrid. Es tracta de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón. Les defenses van presentar recursos contra la decisió presa el 20 de novembre pel jutge instructor Manuel García Castellón de mantenir a quatre dels set CDR acusats de terrorisme en presó provisional i ara la fiscalia, a l’escrit en resposta a aquests recursos, modifica el criteri mantingut fins ara de demanar presó sense fiança i proposa presó eludible amb fiança de 9.000 euros. De fet, és el primer cop que el Ministeri Públic no demana mantenir-los tancats de manera incondicional.

 

Per altra banda, la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha declarat la nul·litat de l’ordre de detenció d’un dels detinguts al setembre vinculats als CDR, Germinal Tomas Abueso, i ha ordenat retrotraure les actuacions a el moment anterior a dictar aquesta resolució, per la qual cosa s’haurà de celebrar una nova vista per decidir sobre la seva situació personal que s’ha assenyalat per demà a les 10 hores la compareixença de l’article 505 de la Llei d’enjudiciament criminal per determinar si procedeix mantenir o no la seva situació de presó.

 

En la seva resolució, la Sala considera, com ja va fer amb altres quatre detinguts, que es va vulnerar l’accés als elements essencials de les actuacions, tant per conèixer l’objecte de la imputació com per impugnar la presó provisional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa