Fiscalia demana 9 anys de presó per al 'pequeño Nicolás' per fer-se passar per un alt càrrec de l'Estat

Acusa, juntament amb quatre persones més, de captar matrícules de desconeguts per oferir-los ajuda "fictícia" a canvi de diners

 

La Fiscalia de Madrid ha sol·licitat nou anys i nou mesos de presó per a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el pequeño Nicolás, per fer-se passar per un alt càrrec de l'Estat que, a canvi de diners, resolia problemes a persones que prèviament havien estat captades amb la participació de policies municipals i un guàrdia civil. Fiscalia acusa el pequeño Nicolás dels delictes d'integració en grup criminal, descobriment i revelació de secret continuat, violació de secrets i suborn. D'aquests mateixos delictes també responsabilitza el funcionari de la policia municipal de Madrid Felipe G.S. i al cap del mateix Cos Jorge G.H. Mentre que l'excordinador de Seguretat de l'Ajuntament de Madrid Emilio García Grande se l'imputa el delicte de violació de secrets i un altre de descobriment i revelació de secrets al guàrdia civil adscrit a la Casa Reial Francisco Javier S.L.

Informació sobre matrícules de vehicles

 

 

L'escrit d'acusació provisional de la Fiscalia, al qual ha tingut accés Europa Press, explica que Gómez Iglesias va demanar durant l'any 2014, fins que va ser detingut el 14 d'octubre d'aquest mateix any, informació relativa a la titularitat de plaques de les matrícules als agents. Segons apunta, els agents van accedir a sengles aplicacions del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil per recollir aquestes dades pertanyents a la Direcció General de Trànsit (DGT). Recalca que tota consulta a la mateixa fora de l'exercici de les seves funcions de l'actuació policial no està autoritzada.

 

 

El Ministeri Públic explica que el conegut com a pequeño Nicolás contactava amb els titulars de les matrícules, a qui els feia creure que tenia una "estreta relació amb diferents organismes i autoritats de les Administracions Públiques". A aquests els oferia la seva ajuda "fictícia" en les gestions relacionades amb els seus vehicles "amb l'única finalitat d'obtenir diners". A més, l'escrit de qualificació detalla que Felipe G.S. i Jorge G.H. tenien un grup en l'aplicació de missatgeria instantània Whatsapp anomenat "Dpto Seguretat Nacional", en el qual es detallava com s'anaven a repartir els diners aconseguits. El pequeño Nicolás "era qui obtenia els mitjans econòmics que després repartien als altres dos acusats" com a gratificació per la col·laboració, destaca la Fiscalia.

Penes de presó

 

 

Per tot això, el fiscal Alfonso San Román demana un total de nou anys i nou mesos per a Gómez Iglesias i una multa de 54.000 euros que respon una quota diària de 100 euros durant 18 mesos. Precisament, sol·licita 1 any i tres mesos per pertinença a grup criminal, quatre anys pel continuat de descobriment i revelació de secrets i violació de secrets, i quatre anys i mig més per suborn. Per als dos policies municipals, acusats dels mateixos delictes, interessa vuit anys i mig de presó; mentre que per a Francisco Javier S.L. sol·licita dos anys i vuit mesos per descobriment i revelació. Finalment, per a García Grande només reclama 4.500 euros pel delicte de violació de secrets.

 

 

L'anterior titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, va processar a aquestes quatre persones abans d'abandonar el jutjat per passar a l'Audiència Provincial. També va proposar jutjar dos investigats més José Luis G. C. i Juan Julián M.G., però la Fiscalia s'oposa a acusar-los en entendre que "no ha quedat suficientment acreditada la comissió per la seva banda de cap delicte".

 

Comentaris