El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia demana 29 anys de presó per 12 militants d’Arran
  • CA

La Fiscalia demana un total de 29 anys de presó pels 12 militants d’Arran per la protesta organitzada al Port de Palma al juliol de 2017 en contra de la massificació turística. En el seu escrit, el Ministeri Públic els demana penes d’entre dos i quatre anys de presó i els imputa delictes de desordre públic.

En concret, a vuit d’ells els demana dos anys de presó; a tres, tres anys per reincidència, i a una última acusada, li demana quatre anys de presó, en concepte d’autoria. L’acte de protesta va tenir lloc al Moll Vell i en ell els seus participants van desplegar pancartes, van encendre bengales i van llançar confeti a la terrassa d’un restaurant. Posteriorment, Arran va difondre un vídeo de l’acte a les seves xarxes socials.

En l’escrit de la Fiscalia també es relata que no va caldre lamentar danys materials a causa que els pots de fum van ser apartats per terceres persones alienes a la manifestació. En un comunicat signat per Arran i Alerta Solidària, consideren que el procés judicial és un nou cas de “criminalització” a la “joventut organitzada i a la lluita” contra el model turístic a Mallorca. Cal recordar que a l’agost de 2019, Arran va efectuar una acció contra els cotxes de lloguer. En el vídeo publicat per promocionar l’actuació es veu com pinten, punxen les rodes i trenquen la lluna davantera amb un martell a diversos vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa