El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia colla Llarena perquè reclami la suspensió de la immunitat de Puigdemont
  • CA

La Fiscalia del Tribunal Suprem, amb Javier Zaragoza al capdavant, ja hi ha dit la seva sobre la relació de la sentència del TJUE sobre Oriol Junqueras amb el cas de Carles Puigdemont i Toni Comin. El ministeri Públic reinterpreta el reglament i la resolució del TJUE -fins i tot, recordant una llei de 1912- per reclamar al instructor de la causa del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que segueix les directrius de la Sala Segona del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, que demani al Parlament europeu la suspensió de la immunitat del president i el conseller a l’exili i que comuniqui de manera immediata a la Justícia belga aquesta suspensió per tal que tramiti l’euroordre, ara suspesa fins que l’europarlament decideixi. 

L’escrit, de deu pàgines, és la resposta a Llarena, sobre el posicionament que els va demanar a les parts de la instrucció arran de la sentència de Junqueras. Unes al·legacions que s’havien de presentar en cinc dies.  Els quatre fiscals de Sala -Zaragoza, Jaime Moreno, Consuelo Madrigal i Fidel Cadena- també exigeixen que l’instructor mantingui l’euroordre i l’ordre de detenció nacional i internacional. En aquest sentit, també demana que es comuniquin al Parlament Europeu que es mantenen totes les mesures cautelars que s’han ordenat.

 

En aquestes al·legacions també demanen que amb la “major urgència” se sol·liciti al Parlament europeu la suspensió de la immunitat de tots dos. I un cop s’hagi registrat a Brussel·les es comunqui a les autoritats judicials belgues per tal que els jutge deixi sense efecte els terminis per a la resolució del lliurament dels dos líders independentistes exiliats fisn que la cambra europea es pronunciés.

 

Més informació en breu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa