El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arxivada la investigació als Mossos per no desallotjar els CDR que van tallar l’AP-7
  • CA

La Fiscalia de Tarragona ha arxivat la recerca que va obrir als Mossos d’Esquadra per no desallotjar a membres dels CDR que al desembre de 2018 van tallar durant unes hores l’autopista AP-7 al seu pas per L’Ampolla (Tarragona), en exposar que ho van fer per a evitar el risc que podia suposar una “actuació contundent”. En el decret d’arxiu, al qual ha tingut accés Europa Press, la Fiscalia ha expressat que l’actuació dels Mossos “va estar d’acord amb els efectius dels quals disposaven, al mateix temps que va ser conseqüent amb la valoració del risc per a les persones que una actuació més contundent podia comportar”.

 

Segons el document, els efectius de la policia catalana eren “clarament insuficients” enfront dels concentrats, per la qual cosa no podien impedir-la, i tampoc eren suficients agents com per a garantir una actuació sense conseqüències, tant per als propis policies com per als manifestants. La protesta dels CDR es va produir per la crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’actuació dels Mossos d’Esquadra per les càrregues policials contra manifestants que van tractar d’impedir actes de VOX a Girona i Terrassa (Barcelona) el Dia de la Constitució.

 

El sindicat Upsac, que es va personar en les diligències obertes per Fiscalia per a reclamar que s’arxivés la causa, ha celebrat la decisió, i ha assegurat que sempre defensarà la professionalitat del cos “encara que la direcció general de la Policia, el conseller Buch i la conselleria d’Interior s’encarreguin de tot el contrari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa