El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fiscal Zaragoza colla Laura Borràs i demana al Suprem que l’investigui
  • CA

El fiscal de Sala del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, té un nou nom en la diana. La diputada i cap de files de JxCAT a Madrid, Laura Borràs, és ara el centre de les seves mirades jurídiques. Aquest matí, ha presentat l’informe que el ministeri públic ha presentat davant la Sala Penal del Tribunal Suprem per tal que l’investigui per prevaricació, malversació, falsetat de document mercantil i frau administratiu. La petició es fonamenta en la condició d’aforada de la investigada i es registra just el dia que s’ha de reunir amb el PSOE per negociar la investidura de Pedro Sánchez.

 

 

 

Segons la tesi de Zaragoza, Borràs va abusar de les seves funcions quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes i en base una suposada “relació personal i professional prèvia” va concertar amb l’informàtic Isaías Herrero, per “encobrir una relació contractual plurianual i recorrent entre l’institut que dirigia i aquest tècnic. El parer de la fiscalia és que van fraccionar durant diversos anys i en contractes d’import inferior a 18.000 euros la contractació de serveis que “en realitat obeïen a una mateixa unitat operativa o funcional, concretament la creació, implementació i desenvolupament del portal de l’ILC i la creació i desenvolupament de diversos anys literaris”.

 

“Amb aquest sistema”, creu la fiscalia, que “l’adjudicació s’evitava fer a través de concurs públic”. Un fraccionament que titlla “d’l·legal” i que, de retruc, van emmascarar mitjançant l’adjudicació de contractes amb altres proveïdors suposadament diferents a Isaies Herrero, quan en realitat, d’aquest també en va resultar ser l’adjudicatari”. 

Zaragoza va ser el fiscal que va dirigir l’acusació del ministeri públic durant el judici al procés del Suprem. Un judici que tenia molt per la mà perquè ell mateix és l’autor de la directiva de la fiscalia de l’Audiència Nacional que interpretava que els casos de rebel·lió o sedició s’havien de dirimir en aquest jutjat. Precisament, aquest va ser l’argument utilitzat per Carmen Lamela per quedar-se la investigació de la causa contra el referèndum. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa