El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fiasco de l’acord amb el PSOE esperona els crítics d’ERC
  • CA

L’acord del PSOE amb Cs ha animat als crítics d’ERC. El col·lectiu Primer d’Octubre ha emès un comunicat, al que ha tingut accés El Món,  davant “L’antes naranja que rota” de l’acord de socialistes amb el que titllen de “partit anticatalà” per prorrogar l’Estat d’alarma. Una opció que consideren que ha esberlat el pacte d’investidura i per tant, reclamen consens del sobiranisme a Catalunya i mobilització.

 

“Pedro Sánchez va arribar a ser president, cal recordar-ho, gràcies als vots d’ERC”, remarquen en el comunicat. “No va ser una investidura gratuita sino que calia donar una oportunitat (una més) a un Govern espanyol per asseure’s a dialogar sobre el conflicte polític amb Catalunya”, recorda. “Aquesta era la voluntat d’ERC avalada per la militància en un referèndum efectuat adhoc”, subratlla el text. “Ara el partit socialista ha liquidat la mesa de negociació a canvi del suport del partit anticatalà conegut com a Ciutadans”, conclouen els “heterodoxos d’ERC”. “El motiu del suport del partit radical taronja al PSOE no és altre que el d’evitar ni tan sols el diàleg amb els partits independentistes”, alerten els crítics.

 

Davant d’aquesta situació, els crítics que veuen reforçada la seva posició defensada a la ponència ideològica del partit. “És l’hora de cercar el diàleg a Catalunya entre les forces sobitanistes, que sigui capaç de generar prous consensos”, reclamen. Així defensen que cal “forçar l’estat a moure’s de les posicions intransigents i poc democràtiques” i d’apel·lar a “la mobilització

constant, amb accions de desobediència civil i de lluita no violenta si cal”. En aquesta línia constaten que cal “enfortir les institucions catalanes” i  “cercar grans consensos, i les complicitats i els avals internacionals, com la via per aconseguir exercir l’autodeterminació”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa