Ferran revela que ERC i ICV van condicionar el segon tripartit a la sortida de Maragall

El diputat diu que Montilla en el seu primer discurs "semblava una figura de cera del museu Madame Tussauds"

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, també revela en el seu llibre que ERC i ICV-EUiA van condicionar el 2006 la reedició del tripartit que Pasqual Maragall no n'optés a la reelecció. "Algun dia algú explicarà que ni ERC ni ICV volien tornar a pactar si Maragall s'hi presentava de candidat", assegura a 'El quadrienni dels bàrbars. Dietari subjectiu d'una legislatura'.

A part d'aquesta revelació, ja que generalment l'autoria de la retirada de Maragall s'havia adjudicat al PSOE, el diputat del PSC analitza, també, les primeres intervencions de José Montilla davant del Parlament, i confessa haver esmentat al portaveu socialista a la cambra, Miquel Iceta, que caldria maquillar amb més coloret el president de la Generalitat perquè "semblava una figura de cera del museu de Madame Tussauds".

Ferran, com ja s'ha comentat es despatxa a gust contra CDC, contra els seus socis d'ERC, -els considera "uns immadurs i uns suïcides"--, i contra els consellers d'Economia i Finances i d'Educació, els socialistes Antoni Castells i Ernest Maragall, als qui retreu les seves crítiques al PSOE i al mateix tripartit. Però també carrega puntualment, contra alguns dels seus companys del PSOE, i acusa el president del Congrés, José Bono, de ser incapaç de restar callat i de dir "bestieses" que comprometen els socialistes catalans.

 
 

Comentaris