Mascarell no recollirà l'acta de diputat que la JEC li ofereix per rellevar Torra

El Parlament va rebre les credencials enviades per la JEC per substituir Torra, tot i que a Mascarell li correspondria l'acta de Carles Puigdemont

La Junta Electoral Central (JEC) va enviar al Parlament de Catalunya el passat 15 de gener les credencials de Ferran Mascarell, de la llista de JxCAT, per tal que rellevés en el seu escó el president Quim Torra, sobre el qual la JEC va ordenar la seva inhabilitació com a diputat al Parlament i que el Suprem ha avalat a l'espera d'una sentència ferma -i si d'aquí se'n derivava una inhabilitació com a president de la Generalitat- abans que hi hagi una sentència ferma. I Mascarell, segons ha pogut saber El Món de fonts del grup parlamentari, també va rebre una notificació de la JEC comunicant-li que havia estat acreditat com a diputat al Parlament.

Però Mascarell no recollirà la seva acta de diputat, per dues raons. La primera, perquè JxCAT no considera que el president Torra hagi de ser rellevat com a diputat, tot i que el Suprem acaba d'anunciar que manté la inhabilitació i rebutja les cautelars demanades pel president i en segon lloc, perquè a Mascarell li correspondria l'escó de Carles Puigdemont, que va renunciar voluntàriament el 7 de gener a la seva acta en prendre possessió del seu escó a Brussel·les. "Tot plegat està en mans d'advocats, perquè evidentment no correspon l'acta del president Torra sinó, en tot cas, la del president Puigdemont", asseguren a El Món aquestes fonts. És per això que Mascarell no ha fet cap gestió per recollir les seves credencials, ni tampoc el Parlament ha mogut fitxa en aquest sentit. 

 

De fet, el ple de dilluns es produirà ja una votació, en la qual, segons apunten fonts independentistes, "el president Torra exercirà el vot, aquest és el pacte", però on també hi haurà l'escó buit del president a l'exili i fins el 8 de gener, diputat al Parlament, Carles Puigdemont. "Assumim que JxCAT tindrà un vot menys, tot i que el president Puigdemont no tenia el vot delegat", confirmen fonts del grup, entenent que és precisament Ferran Mascarell qui ha de rellevar Puigdemont en el seu escó. Fins que no res resolgui l'embolic judicial, JxCAT tindrà un vot menys.

 

Comentaris