Ferran Bel: "El PDeCAT farà primàries a Tortosa, però no tenim pressa"

L'alcalde de Tortosa avança que en poques setmanes Foment podria anunciar una solució per a l'N-340

 

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (PDeCAT), continua mantenint la incògnita sobre quin serà el moment que decideixi abandonar la política municipal. El seu compromís és fins el maig del 2019, als pròxims comicis, però reconeix que la compaginació amb la seva tasca com a diputat al Congrés de Madrid es fa complicada. "És el tercer mandat i m'ha permès fer-ho però si hagués estat el primer hauria estat impossible", reconeix. En la recta final del que serà, amb tota seguretat, el seu darrer mandat -ara porta 10 anys d'alcalde-, l'afronta convençut que el projecte de ciutat impulsat pel seu equip ha de continuar "amb una altra persona al capdavant i amb renovació de persones". En una entrevista amb l'ACN, assegura que el seu relleu no està decidit i que el PDeCAT farà primàries també a Tortosa. "Ho farem, però no tenim pressa", ha afegit. En un repàs de l'actualitat municipal i nacional, Bel ha avançat que en poques setmanes el Ministeri de Foment podria anunciar una solució per l'N-340, d'acord amb la proposta plantejada per la Generalitat.

Sobre el paper que jugarà la diputada i tinent d'alcalde Meritxell Roigé en el futur projecte del PDeCAT, Bel es mostra prudent i assegura que ha de ser ella qui es postuli per presentar-se a les pròximes eleccions municipals. Amb tot, no amaga que seria una bona candidata: "està capacitada, té coneixements, no només capacitació, té visió política, té una visió de la ciutat, ha estat treballant en un projecte de ciutat i una part del que hem fet porta la seva petjada. Té vagatge i si ella vol fer-ho tindrà el meu suport". Bel, per això, deixa clar que quan abandoni la política municipal s'allunyarà al màxim de la ciutat. "Aviso, en el cas de Meritxell o qualsevol cas. No faré com altres que marxen i no acabem de marxar mai, i remenen les cireres. Sé el que he representat i el que suposa voler estar quan no estàs. Quan deixi la política municipal la deixaré completament. Intentaré estar lo menys possible a Tortosa. Ajudaré en tot lo que se'm demani però no em quedaré amb cap responsablitat de partit ni orgànica ni vull ni crec que he d'exercir-la. Qui quedi al capdavant del PDeCAT ha de tenir llibertat absoluta", ha manifestat.

 

 

Sobre la rumorologia que avança que no acabaria el mandat, Bel assegura que "de moment" el seu compromís és fins el 2019. "Els que van dient això és que en tenen moltes ganes i, de moment, sento decebre'ls perquè continuaré treballant amb la meva feina i fent l'esforç", ha afegit, tot i reconèixer que la compaginació amb la feina de diputat a Madrid és feixuga. "M'agafa amb una experiència i un equip a l'Ajuntament que treballa molt rodat. Al primer mandat hauria estat impossible", ha assegurat.

Un cop deixi la política municipal, admet que podria mantenir la seva activitat en l'àmbit nacional o estatal. "De moment tinc un compromís al Congrés però dependrà tot del que passi l'1-O. Estic disposat que se'm demani algun compromís més en aquest àmbit, però mantinc que m'agradaria acabar la meva vida activa tornant al meu despatx professional", afegeix.

 

Comentaris