El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernando Simón: “Si Espanya s’aïlla no hi haurà altres països que ens ajudin”
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat aquest diumenge que “si Espanya s’aïlla no hi haurà altres països que ens ajudin”, en referència a les peticions reiterades que l’Executiu de Pedro Sánchez està rebent per part de molts experts de confinar totalment l’Estat.

Simón ha explicat que “a Europa les coses no funcionen igual que a la Xina, perquè tenim països amb menys població”. En aquest sentit, ha recordat que la ciutat de Wuhan té 11 milions d’habitants i va ser aïllada per posteriorment ser aïllada tota la província, de 60 milions d’habitants. “Hem de valorar que les mesures d’aquí ja són molt, molt, molt restrictives”, ha afegit.

“L’important, però, és mantenir i seguir les indicacions d’aquestes mesures restrictives”, ha afegit el doctor. En una voluntat d’animar la població a mantenir-se confinada a casa, Simón ha dit que “ens estem apropant al punt en què la corba caigui”. Ara bé, ha avisat que “relaxar les mesures abans de temps implicaria tornar a començar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa