El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernàndez Teixidó negociarà per Lliures una candidatura conjunta autonomista
  • CA

“El partit polític Lliures pensa que una candidatura única i forta és el primer pas que s’ha de donar per trobar una solució als problemes de Catalunya. Per aquest motiu, ha fet una crida per convidar a totes les formacions polítiques, organitzacions i persones que es subscriuen del catalanisme i centrisme, per unir les seves forces per tal de presentar una candidatura conjunta en les properes eleccions al Parlament de Catalunya”. Aquesta és la part principal del Comunicat que la Formació Lliures, que lidera l’antic portaveu d’Economia de CIU, Antoni Fernàndez Teixidó, ha emès aquesta tarda després de la seva cinquena conferència.

 

“Lliures fa extensiva aquesta proposta a totes aquelles persones que, havent-se sentit concernits pel procés iniciat el 2012, han vist decebudes les seves expectatives”, estableix la formació. L’objectiu és articular una candidatura d’arrel autonomista. En concret que es comprometi a “defensar i promoure el desplegament de l’Estatut d’Autonomia de 2006, la millora del finançament de Catalunya, l’autogovern i les seves competències i a promoure l’ampliació de les competències de la Generalitat de Catalunya”.

Segons descriu l’acord de Lliures, les candidatures al Parlament d’aquesta coalició “catalanista i centrista han de recollir de manera evident les organitzacions i sensibilitats que en ella hi conviuen, tot projectant la fermesa d’una resposta unitària a la realitat present”. Un festeig clar a formacions com Convergents o La Lliga. 

 

Més informació en breu 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa