El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández (PP) vol crear un cos auxiliar a la Urbana i fugir d’una seguretat “amateur”
  • CA

 

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha advocat aquest dimarts per crear un cos auxiliar de la Guàrdia Urbana perquè aquesta se centri en les seves funcions complexes i per garantir una seguretat i una convivència professional i no “amateur”, ordenant els diversos equips i cossos que existeixen a la ciutat. “Tenim vigilants de parquímetres, agents cívics, agents turístics i visualitzadors, al final tindrem una inspecció i un suport a la mobilitat i a la convivència amateur, quan el que volem és una professional”, ha asseverat aquest dimarts en roda de premsa, després que l’Ajuntament hagi activat 16 agents cívics més, sumant un total de 89.

 

Ha advocat per fusionar en una sola categoria els visualitzadors –que identifiquen pisos turístics– i els agents cívics, ampliant les seves funcions i el seu personal, fins a 250 efectius, i ha demanat descartar la possibilitat de crear també agents turístics, una cosa contemplada en la Llei de Policies Locals per a municipis turístics, ha dit. Fernández ha criticat que nous agents de la Urbana no s’incorporaran al cos fins el 2018, perquè l’Ajuntament no va convocar places el 2016, amb un “retard per culpa de la passivitat del Govern d’Ada Colau”, al que ha exigit que comenci els treballs previstos en la Carta Municipal de la ciutat per constituir aquest cos auxiliar de la Guàrdia Urbana.

 

“Si no comencem a posar ordre, tindrem agents turístics, visualitzadors, agents cívics i vigilants, però en canvi no tindrem més inspectors”, ha alertat el dirigent popular, que ha advocat per externalitzar part de la inspecció, per complementar el treball dels 40 efectius dels quals disposa actualment l’Ajuntament.

Ha advocat per reformar la normativa per poder sancionar immediatament a pisos turístics que incompleixin les normes, i ha insistit: “Podem seguir repartint armilles dient que són no sé què, però l’important és professionalitzar amb recursos suficients les tasques d’inspecció municipal”.

 

Preguntat per la venda a un privat del Palau Moxó, Fernández ha criticat que “el Govern d’Colau està més pendent de comprar pisos per a ocupes que no per adquirir edificis catalogats que poden tenir un ús social”, ha dit després de la compra d’un edifici del carrer Leiva per evitar que es vengués a un fons d’inversió que podria provocar l’expulsió de veïns, alguns sense contracte regular. “Discrepem que la venda s’hagi fet sense que l’Ajuntament hagi optat a la mateixa”, ha assenyalat Fernández sobre l’edifici, situat en el Barri Gòtic, declarat Bé Cultural d’Interès Local l’any 2000, i el mobiliari del qual s’ha traslladat fora de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa