El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández (PP): “Els independentistes són uns sapastres, però no van de ‘farol'”
  • CA

 

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha aprofitat el pas de Pablo Casado aquest dijous per Barcelona per advertir que els independentistes pretenen “reactivar el cop” i “llençar les masses als carrers”. “No vull fer d’oracle ni profeta, però m’avalen les actes parlamentàries de principis del 2017 quan ja advertia que els independentistes són sapastres, però no van de ‘farol'”.

 

Fernández afirma que a aquelles conclusions hi va arribar després de llegir-se tots els documents publicats per l’Assembla Nacional Catalana (ANC), tot i que trobar-los “al·lucinògens i psicotròpics”. Ara s’ensuma que el projecte independentista es vol reiniciar amb elements nous: una estructura, una estratègia d’eixamplar la base i l’espera del ‘momèntum’.

 

Pel que fa a l’estructura, Fernández ha dit que segueix el model de “qualsevol cop insurreccional” i consisteix amb  un govern paral·lel a l’exili que mana —”i si no que li ho diguin a Xuclà, Pascal i Campuzano—, una força parapolicial —”els CDR, que amenacen al dictat de Puigdemont via Torra— i la internacionalització del conflicte —“amb propaganda al costat de perillosos aliats europeus”—. Aquest pla inclou també “buidar les institucions democràtiques, amb un Parlament que no legisla i un Govern que no governa” i eixamplar la base “captant gent dels Comuns i del PSC.

 

En aquest pla, Fernández veu que “l’esquer” és “la república espanyola” i aventura que el pla inclou “tornar a llençar les masses als carrers per generar un estat de caos perquè es vegin obligats a acceptar un referèndum d’autodeterminació”. “Aquest és el pla per increïble que sembli”, ha advertit Fernández. Ara bé, ha volgut deixar clar que si el PP guanya el 28-A “el ‘planecito’ aquest els dura mig telediari”.

 

El president dels populars catalans, que s’ha definit com un monàrquic de “pedra picada i orgullós”, ha afirmat que els independentistes “han decidit anar per la monarquia” i ha fet una crida a “arremangar-se” per defensar el rei, “que representa els valors republicans autèntics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa