Fernández Díaz sobre la carta del Govern a l'ONU: "És una manera de fer el ridícul"

El ministre de l'Interior en funcions assegura que l'executiu presidit per Carles Puigdemont "ha deixat en molt mal lloc els catalans"

 

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que aquest dimarts ha presidit els actes de celebració de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), ha qualificat de fet "ridícul" que el Govern enviés el passat mes d'agost una carta a l'ONU i al Consell d'Europa denunciant la persecució de polítics. Fernández-Díaz ha recordat que l'estat espanyol, que és membre del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, "se'l reconeix com una gran democràcia" i que el fet que un dirigent d'una institució tant important com és la Generalitat enviï una carta denunciant que s'estan violant drets humans i que s'està perseguint per exercir drets democràtics "és una broma" que deixa els catalans "en molt mal lloc". " Es pot fer el ridícul de moltes maneres i aquesta n'és una", ha reblat el ministre.

 

El ministre de l'Interior en funcions també ha criticat que quan cada dia moren milers de persones arreu del món víctimes de la fam i d'autèntica persecució política, és "una falta de respecte" que un govern com el català que "es salta la llei per aconseguir els seus objectius" denunciï suposades vulneracions dels drets humans. "S'ha de ser més responsable. L'ONU té problemes més seriosos dels que ocupar-se", ha afegit.

 

Comentaris