El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández Díaz: “Hi ha una llegenda negra sobre els CIE”
  • CA
 
 
 
El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha lamentat que hi hagi una “llegenda negra” sobre els Centre d’Internament d’Estrangers i ha garantit que “no hi ha res a amagar”. En declaracions als mitjans, el ministre ha recordat que aquests centres existeixen en tots els països de la Unió Europea i ha afirmat que “algú està molt interessat a fer política amb els CIE com si fossin un forat negre de la nostra democràcia”. “La millor garantia és que estan en control jurisdiccional en tot moment”, ha sentenciat el ministre. D’altra banda, Fernández Díaz ha assenyalat que entén la “sensació humanament dramàtica” dels immigrants irregulars quan estan a punt de ser repatriats.
 
 
 
 
És la resposta de l’Estat a la convocatòria de la vaga de fam que mantenen aproximadament mig centenar d’interns del CIE de la Zona Franca, ha dit que es tracta de persones procedents de tercers països i que han estat víctimes de les màfies que han traficat amb la seva “desesperació” a més de “jugar-se la vida”. No obstant això, ha volgut deixar clar que “la llei és la llei i és el que hi ha”. “En no poques ocasions utilitzen tots els mitjans al seu abast per intentar que no es consumi la repatriació”, ha indicat el ministre, que ha reiterat que “les lleis hi són per ser complertes” i que l’Estat “té una capacitat d’acollida que és la que és”.
 
 

  

  

D’altra banda, el ministre d’Interior ha dit que la política de la UE en matèria d’immigració irregular “és el retorn. “Si deixéssim entrar-los lliurement, en virtut de la lliure circulació podrien anar a altres països i Espanya tindria un problema greu amb el conjunt de la UE, que ens ho retraurien amb raó”, ha finalitzat el ministre, que també ha recalcat que el període màxim d’estada dels immigrants al centre és de 60 dies i que si se sobrepassa aquest temps queden en llibertat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa