El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández Díaz, el rei de les medalles als periodistes
  • CA

 

 

Un dels mantres més repetits per part de l’unionisme polític i mediàtic són els “mitjans afins al procés”. El que sovint bategen com a “medios separatistas” que són generosament subvencionats pel Govern com a premi per la seva lleialtat a l’executiu de torn. Una divisa que repeteixen una i altra vegada dirigents polítics i mediàtics com una derivada clau del procés d’adoctrinament. Però, a manca de proves fefaents que això passi, sí que és sospitós la quantitat de medalles que el ministeri de l’Interior ha atorgat a periodistes. Sobretot sota el mandat de Jorge Fernández Díaz, que es va sortir de la taula, repartint medalles pensionades. 

 

 

L’etapa que el diputat català del PP fou ministre de l’Interior, -des del 22 de desembre del 2011 fins al 4 de novembre del 2016-, se’n van lliurar 39. Concretament, 26 periodistes condecorats amb l’Ordre del Mèrit del Cos de la Policia Nacional i 13 de l’Ordre al Mèrit de la Guàrdia Civil. Una xifra que contrasta amb les atorgades a periodistes pels seus antecessors, que en van ser 8 i 20, respectivament. És a dir, en només un mandat va atorgar més medalles que les registrades des de 1976. 

 

Les dades, certificades pel ministeri de l’Interior, a preguntes de l’insistent senador de Bildu, Jon Iñarritu, no van més enllà de les xifres en fred. De fet, el govern espanyol destaca que  no pot difondre “la relació nominativa dels premiats” en “ser considerats dades de caràcter personal degudament protegits legalment i que poden afectar a la intimitat personal, familar i de la pròpia imatge així com que poden ocasionar un perjudici pels drets dels interessats”. Són medalles 

 

Ara bé, el ‘medaller’ abundant de Fernández Díaz coincideix en el període que molts mitjans i capçaleres de Madrid van informar de diverses causes embolicades amb líders polítics del procés, amb informació subministrada pels cossos i forces de seguretat de l’Estat. De fet, es van difondre informes de la temuda UDEF, (Unidad de Delincuencia Económica y Financiera) o informacions sobre el procés sobiranista. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa