Fernández Díaz diu que la sentència del TC sobre toros és "un avís per a navegants"

"Estem en la dinàmica d'uns partits que es declaren insubmisos a l'Estat de dret"

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat en declaracions a Onda Cero que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn la prohibició de les corrides de toros a Catalunya és "una avís per a navegants".

 

 

"Es pot ser aficionat o no als toros, però com diu el TC una cosa és que la Generalitat tingui competències per regular aspectes vinculats a la tauromàquia i una altra que tingui dret a prohibir, i a alguns els agrada molt prohibir", ha dit. Segons Fernández Díaz, la ILP aprovada pel Parlament de Catalunya el 2010 no tenia com a objectiu evitar la crueltat contra els animals sinó eliminar la presència a Catalunya de quelcom "molest" que "s'identifica amb el que és espanyol" com són els toros.

 

 

El ministre en funcions ha recordat que la sentència és fruit d'un recurs del grup parlamentari del PP al Senat al 2010 i de l'aprovació d'una llei el 2013 per la regulació de la tauromàquia com a patrimoni cultural. Una llei que defineix la tauromàquia com un conjunt d'activitats artístiques i "un patrimoni cultural de tots els espanyols".

 

 

  

  

En aquest marc ha destacat que la Generalitat ja ha dit que actuarà perquè a la pràctica hi hagi corrides de toros a Catalunya. Un criteri que segons el ministre "no estranya" l'executiu espanyol perquè el 2013 Artur Mas ja va dir que "posava rumb de col·lisió a Catalunya" i qui garanteix l'estabilitat a la Generalitat és la CUP, un partit "antisistema i independentista que té un projecte polític que encaixaria a Corea del Nord però que no té sentit per circular per la UE".

 

 

 

 

  

"Estem en la dinàmica d'uns partits que es declaren insubmisos a l'Estat de dret i que contraposen en un estat democràtic com l'Estat espanyol democràcia i legalitat, com si la legalitat a Espanya no fos democràtica, quan és produïda per parlaments democràtics com és el Congrés i el Senat". 

 

 
 

Comentaris