Felipe González compara Puigdemont amb Maduro: "Si no guanya pels vots, intentarà guanyar amb les botes"

Els tres expresidents espanyols fan front comú contra el referèndum

 

Els expresidents del govern espanyol Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero han coincidit aquest dimecres en un rebuig rotund al referèndum de l'1 d'octubre, alhora que han acusat l'independentisme de trencar la convivència a Catalunya. "Abans que Espanya, es trencarà Catalunya", ha sostingut Aznar durant un fòrum organitzat per Vocento, que ha reunit els tres expresidents en un debat que ha estat protagonitzat pel procés independentista i la llei de referèndum presentada aquest dimarts.

 

Per a González, la presentació va ser un "bunyol" realitzat en un teatre que a més segueix els passos del govern de Nicolás Maduro a Veneçuela: "Intentar acabar amb la seva Constitució per, si no guanya pels vots, guanyar per les botes", ha dit tan sols uns minuts abans que Zapatero hagués d'abandonar la taula rodona per viatjar a Veneçuela, on actua de mediador. "Vés amb compte", l'havia advertit irònicament Aznar.

 

 

En aquest context, Felipe González ha defensat la necessitat d'obrir el diàleg per abordar el conflicte català, una via que pot "donar sorpreses", i fins i tot intentar aconseguir un consens per a una reforma constitucional. No obstant això, Zapatero abans havia demanat no posar gaires "expectatives" en què una reforma de la Carta Magna pogués facilitar la solució. Per a Aznar, que s'ha declarat "reformista convençut", primer s'han d'explicar les qüestions que s'han de reformar i si existeix consens per fer-ho. "Si no, no perdem el temps", ha defensat.

 

Comentaris