El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI proposa Sánchez per a la presidència del govern espanyol
  • CA

El rei Felip VI, ha proposat Pedro Sánchez com a candidat a la presidència del govern espanyol. Així ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres a la nit la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet. El monarca ha fet saber la seva decisió després del procés de consultes que ha mantingut amb els líders de les formacions polítiques representades a la cambra baixa espanyola.

Immediatament després, Pedro Sánchez també ha comparegut per valorar la proposta de Felip de Borbó. El líder socialista ha reivindicat el “mandat expressat” a les urnes durant les darreres dues eleccions i ha acceptat l’encàrrec “amb honor, responsabilitat i una enorme gratitud” als qui van votar al seu partit o als que, previsiblement, li donaran suport a les sessions d’investidura i ha afirmat que entoma el repte amb “alçada de mires”. Sánchez també ha expressat la seva voluntat d’aconseguir “amplis consensos” en la política espanyola.

Per tal de fer-ho, el president espanyol en funcions ha anunciat que la cap de files del seu partit al Congrés, Adriana Lastra, es reunirà amb totes les formacions polítiques amb representació a la cambra baixa espanyola per continuar treballant amb l’objectiu d’aconseguir una majoria suficient per a formar govern, una majoria que, en aquests moments, depèn de forma gairebé exclusiva del paper que adoptin Esquerra Republicana de Catalunya, d’una banda; i els partits de la dreta nacionalista espanyola, de l’altra. “Tots hem de posar de la nostra part perquè es constitueixi un govern a Espanya com abans millor”, ha reblat. En aquest sentit, també ha afegit que començarà una ronda de contactes amb els presidents de les comunitats autònomes inclòs, previsiblement, el de la Generalitat, Quim Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa