El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI demana “diàleg” al Parlament britànic per resoldre el conflicte de Gibraltar
  • CA

 

El rei Felip VI ha afirmat aquest dimecres, en un discurs davant el Parlament britànic, que confia que el “diàleg i l’esforç” entre els Governs de Madrid i Londres sobre el conflicte de Gibraltar permetrà avançar cap a “fórmules que siguin acceptables per a tots els implicats”. En l’acte de més transcendència política de la seva visita d’Estat al Regne Unit, Felip ha fet un repàs per les estretes relacions entre ambdós països i entre ambdues monarquies, i ha reconegut que durant aquesta història “rica i fructífera” s’han produït “allunyaments, rivalitats i disputes”, però que la tasca dels governs i els ciutadans ha aconseguit “deixar-les en el passat”.

 

En aquest punt, ha afegit: “Estic convençut que aquesta determinació per resoldre les nostres diferències serà encara més gran en el cas de Gibraltar, i confio que a través del diàleg i l’esforç necessari dels nostres governs seran capaços de treballar per fórmules que siguin acceptables per tots els implicats”.

També s’ha referit Breixt, ha dit. El poble britànic, ha dit, va prendre aquesta decisió d’acord amb la seva sobirania i la seva llei, i e ha deixat clar que ho respecta, encara que, ha afegit, també l'”entristeix”. Això sí, ha deixat clar que, en aquest context, el primordial és tenir en compte els milers de britànics que viuen a Espanya i els milers d’espanyols al Regne Unit, que tenen “una expectativa legítima de condicions de vida estables i decents”. “Per tant, insto ambdós Governs a seguir treballant per assegurar que l’acord de retirada del Regne Unit ofereix suficient seguretat i certitud”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa