El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI aposta per “no tenir por” a una reforma de la Constitució, segons Baldoví
  • CA

 

El rei Felip VI s’ha mostrat aquest dimarts partidari del “diàleg” com a formula per encarar la situació política a Catalunya, i -en un altre marc- ha emplaçat també les formacions polítiques a “no tenir por” a abordar una reforma de la Constitució al llarg d’aquesta legislatura. Així ho ha explicat el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, després de la reunió de 37 minuts que ha mantingut amb el monarca en el marc de la ronda de contactes per a la investidura. En roda de premsa, Baldoví ha apuntat que en diversos moments de la conversa el Rei s’ha mostrat partidari que “s’abordi” la qüestió catalana per resoldre un dels problemes estructurals de l’Estat, i ha apuntat també que cal “desdramatitzar” el debat sobre una reforma de la Constitució construïda des de la base del “sentit comú”.

El monarca ha iniciat amb Baldoví l’última jornada de la ronda de contactes que el portarà a entrevistar-se també aquest dimarts amb el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i els màxims responsables de les quatre principals formacions espanyoles: Albert Rivera, Pablo Iglesias, Javier Fernández i Mariano Rajoy.
 

Segons el portaveu de Compromís, a la reunió ha vist un monarca tranquil i esperançat que la investidura permetrà la constitució d’un govern que durarà com a mínim dos anys. També ha apuntat que espera parlar amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, sobre la concentració ‘Encercla el Congrés’ que tindrà lloc el dia de la investidura, i que compta amb el suport de Podem.
 

Baldoví també ha apuntat que independentment del paper del PSOE en aquesta investidura i del fet que l’actuació de Ximo Puig no ha agradat als seus socis de govern –que consideren que hauria pogut ser “molt més discreta”- Compromís garanteix l’estabilitat de l’executiu del País Valencià. 
 

També ha transmès a Felip VI la seva determinació a votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy. “No ens vam presentar a les eleccions perquè un senyor que va provocar més desigualtat i patiment la passada legislatura torni sense cap mèrit per ser president del govern”, ha dit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa