El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI acontenta la ultradreta amb el seu discurs
  • CA

Vox ha aplaudit a través de Twitter la “sensatesa i temperança” del discurs de la vigília de Nadal del rei Felip VI en uns moments “d’incertesa”. La formació d’ultradreta, a través del seu màxim representant, Santiago Abascal, ha destacat la frase del discurs en què el Rei deia: “Confiem en Espanya i mantinguem-nos units”. Abascal li ha respost a la mateixa piulada: “Ho farem, perquè Espanya és molt més forta i gran que els que ara ja estaran criticant el Rei i intentant dividir-nos”.

Els partits de dreta també han mostrat satisfacció. Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, ha celebrat que el rei Felip VI hagi “tornat a defensar” la Constitució i la unitat d’Espanya en el seu discurs tradicional de la vigília de Nadal. A través de la xarxa social Twitter, el màxim mandataris dels conservadors espanyols ha destacat la part del discurs en què el monarca animava a confiar en Espanya i convidava la ciutadania a mantenir-se “unida en els valors que compartim, sense divisions ni enfrontaments que erosionen la convivència i empobreixen el nostre futur”. Després d’això Casado ha escrit: “Al seu missatge, el rei Felip VI ha tornat a defensar la vigència de la Constitució i la unitat d’Espanya”.

Inés Arrimadas, per la seva part, ha valorat a través de Twitter considerant-lo “encertat i pertinent”. La màxima dirigent de Ciutadans ha opinat a la popular xarxa social que els espanyols tenen “grans reptes” al davant, i ha considerat que “la millor manera d’encarar-los” és “unint-nos a l’entorn dels valors constitucionals”. En una piulada en què no fa cap referència a la crisi entre Catalunya i Espanya, la líder de Ciutadans ha recordat que aquesta unió constitucional “la vam fer en el passat i la podem tornar a fer”. I acaba: “Confiem en nosaltres mateixos, confiem en Espanya”.

També han opinat sobre la intervenció del monarca altres cares destacades de Ciutadans, com ara Luís Garicano: “El discurs del Rei en un tuit: “Hem aconseguit molt i tot el que hem aconseguit és molt fràgil. No siguem idiotes i ho llencem tot per la borda”. A mi m’ha agradat molt, i comparteixo el seu missatge”.

El PSOE, també content

El PSOE ha considerat que el discurs del rei Felip VI de la vigília de Nadal ha “identificat” quins són els reptes i les fortaleses que té la societat espanyola. A través de la xarxa social Twitter, la presidenta del PSOE i vicepresidenta primera del Senat, Cristina Narbona, ha fet una valoració “molt positiva” de la intervenció del monarca i ha subratllat els tres elements del seu discurs que ha considerat més importants, la desigualtat entre homes i dones, el pacte de la revolució tecnològica i el repte del canvi climàtic. Narbona no fa cap referència a la crisi entre Catalunya i Espanya, ni al fet que el Rei considerés Catalunya un “problema”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa