Els feixistes s’afegeixen al conflicte

Nova nit d’aldarulls a Barcelona, aquest cop amb agressions de nazis a antifeixistes

Els manifestants que aquests dies s’enfronten a la policia han vist com aquesta nit també es topaven amb feixistes. La jornada ha començat de manera pacífica i festiva. 13.000 persones s’han concentrat als Jardients de Gràcia de Barcelona i han dut a terme activitats lúdiques i esportives. A l’altra banda de la ciutat, però, es cuinava un nou desencadenament de conflicte.

A la Plaça Artòs del barri de Sarrià hi havia convocada una manifestació d’ultres espanyolistes. Després d’exhibir simbologia nazi i feixista i d’haver fet proclames en contra de l’independentisme i dels CDR, s’han dirigit cap al centre de Barcelona.

Quan han arribat al districte de l’Eixample, s’han dispersat. Els Mossos d’Esquadra no han impedit que coincidissin als carrers amb els antifeixistes, i un jove ha patit una brutal pallissa per part d’un grup de nazis. El jove ha estat ajudat per altres ciutadans, però tenia la cara destrossada i no podia parlar.

Un noi és apallissat per feixistes durant els aldarulls de Barcelona

Un noi és apallissat per feixistes durant els aldarulls de Barcelona Jordi Borràs

Ha sigut llavors quan el conflicte s’ha intensificat. De fet, antifeixistes també han atonyinat un ultra que portava un ganivet de grans dimensions. Finalment, l’individu ha marxat, després de rebre puntades de peu al terra.

Les barricades i les fogueres han tornat a marcar la tònica d’una nit en què la policia espanyola ha estat pràcticament desapareguda. El Passeig de Gràcia ha sigut altra vegada la columna vertebral d’un conflicte a la capital catalana que s’allarga des de dimarts, a més dels aldarulls de dilluns a l’Aeroport del Prat.

 

Més info: Torra: “Si ens sentim hereus del Govern que va posar les urnes, haurem de posar-les"

Durant els esdeveniments d’aquest dijous, TV3 ha entrevistat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha condemnat els aldarulls d’aquests dies i ha tancat files amb el conseller dInterior, Miquel Buch. No obstant, Demòcrates -que al Parlament forma part del grup parlamentari d’ERC- ha tornat a demanar la seva dimissió.

 

Comentaris (8)
el teu Fa 3 mesos
"Els feixistes" ... y yo que pensaban que se unieron desde el primer día ... si es que gente con bajo coeficiente intelectual hay en todos lados ... voy a por palomitas ;)
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Els feixistes no s'afegeixen sinó que fa dies que s'han afegit i provocat els aldarulls cobran 3000 euros dels del 155.
marbosch Fa 3 mesos
Hi ha imatges prou explicites del "compadreo" dels mossos amb feixistes armats. Per què no han actuat els mossos desarmant els nazis? Per què es saludaven entre mossos i feixistes? On era la Policia Nacional? Qui ha deixat que fessin un recorregut de 3 km protegits pels mossos La resposta a totes les anteriors preguntes és que els feixistes estaven PROTEGITS.
Feixistes contra feixistes Fa 3 mesos
Qu'un grup s'autodenomini "antifeixista" i després es vagi a muntar brega i donar-se pallisses amb un altre grup al que defineix com "feixista" els posa als dos al mateix sac. Boixos Nois contra La Corba RCD, per posar un exemple.
fideli Fa 3 mesos
Alfonso, responsable de la Setmana Tràgica 1909... La història es repeteix...Felipe, ara ets tu.
¿Se refiere a los lanzadores de adoquines? Fa 3 mesos
Os adelanto una primicia sensacional: están ahi desde el primer día. Y otra noticia bomba: Se limitan a preparar los correfocs en las canteras, en medio de un clima festivo. Porque el pacifismo y la desobediencia civica forman parte de nuestro ADN, etc.
Prou Fa 3 mesos
Deveu referir-nos als feixistes sense uniforme. Els uniformats ja fa dies que s'hi escarrassen en fer créixer la seva criatura.
Sudamericano Fa 3 mesos
Catalanes a la calle.!!! A sacar a los fascistas borbones!!! Visca CAT!!!