El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els feixistes s’afegeixen al conflicte
  • CA

Els manifestants que aquests dies s’enfronten a la policia han vist com aquesta nit també es topaven amb feixistes. La jornada ha començat de manera pacífica i festiva. 13.000 persones s’han concentrat als Jardients de Gràcia de Barcelona i han dut a terme activitats lúdiques i esportives. A l’altra banda de la ciutat, però, es cuinava un nou desencadenament de conflicte.

A la Plaça Artòs del barri de Sarrià hi havia convocada una manifestació d’ultres espanyolistes. Després d’exhibir simbologia nazi i feixista i d’haver fet proclames en contra de l’independentisme i dels CDR, s’han dirigit cap al centre de Barcelona.

Quan han arribat al districte de l’Eixample, s’han dispersat. Els Mossos d’Esquadra no han impedit que coincidissin als carrers amb els antifeixistes, i un jove ha patit una brutal pallissa per part d’un grup de nazis. El jove ha estat ajudat per altres ciutadans, però tenia la cara destrossada i no podia parlar.

Un noi és apallissat per feixistes durant els aldarulls de Barcelona

Un noi és apallissat per feixistes durant els aldarulls de Barcelona Jordi Borràs

Ha sigut llavors quan el conflicte s’ha intensificat. De fet, antifeixistes també han atonyinat un ultra que portava un ganivet de grans dimensions. Finalment, l’individu ha marxat, després de rebre puntades de peu al terra.

Les barricades i les fogueres han tornat a marcar la tònica d’una nit en què la policia espanyola ha estat pràcticament desapareguda. El Passeig de Gràcia ha sigut altra vegada la columna vertebral d’un conflicte a la capital catalana que s’allarga des de dimarts, a més dels aldarulls de dilluns a l’Aeroport del Prat.

[r:1]

Durant els esdeveniments d’aquest dijous, TV3 ha entrevistat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha condemnat els aldarulls d’aquests dies i ha tancat files amb el conseller dInterior, Miquel Buch. No obstant, Demòcrates -que al Parlament forma part del grup parlamentari d’ERC- ha tornat a demanar la seva dimissió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: indes a desembre 05, 2020 | 08:20
    indes desembre 05, 2020 | 08:20
    sois unos provocadores terroristas tots els independentistes manipuladores
    • Icona del comentari de: indes a desembre 05, 2020 | 08:20
      indes desembre 05, 2020 | 08:20
      sois unos provocadores terroristas tots els independentistes manipuladores

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa