El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Feijóo posa en dubte Casado i aposta perquè governi la llista més votada
  • CA

El president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha posat en dubte aquest dimarts l’estratègia de pactes del líder del PP, Pablo Casado, i s’ha mostrat partidari –tal com ha defensat històricament el PP- que governin les institucions les llistes més votades. Sense citar els acords que Casado pretén establir a Madrid, Aragó, Castella Lleó i Múrcia per governar malgrat haver perdut les eleccions, Feijóo ha assegurat que “el que no pot passar és que el partit que guanyi es converteixi en el perdedor, i els que perdin estiguin al govern”. Per aquest motiu ha insistit en una reforma de la llei electoral per donar “un plus” al partit que guanya les eleccions. Ha posat com a exemple el sistema electoral a Portugal, on “tots els portuguesos quan van a dormir saben qui és el seu alcalde, que de manera automàtica és qui encapçala la llista més votada”. 

Feijóo també ha advertit que no és partidari que Vox entri als governs del PP. En una entrevista a Onda Cero ha qualificat de “tómbola” la negociació dels pactes i ha demanat “responsabilitat” i maduresa. Ho ha fet el dia que el PP inicia la ronda de contactes per separat amb Ciutadans –on aquest dimarts negociarà sobre Aragó- i amb Vox, amb qui es trobarà al Congrés dels Diputats. 

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, li ha respost minuts després des de TVE. Maroto ha recordat que el PP va proposar aquesta formula, però en no prosperar ha de jugar en els mateixos termes en què ho fan els altres. “El que el PP no pot fer és només governar si guanya les eleccions i cedir els governs quan altres partits pacten”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa