El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fainé qualifica de “moment històric” la bancarització de La Caixa
  • CA

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha qualificat de “moment històric” la decisió del consell d’administració de l’entitat de traspassar tot el negoci financer a la seva participada Criteria per constituir un nou banc, CaixaBank, que serà el tercer banc més important de l’estat espanyol i el desè de la zona euro. Fainé, que ha presentant els resultats de La Caixa corresponents a l’exercici del 2010, ha dit que aquesta decisió suposa “anticipar-se” a la resta de les entitats del sector. El president del nou banc ha dit: “sempre hem volgut el canvi, ens agrada el canvi’. Amb tot, ha advertit que “sempre mantenint la naturalesa social d’una caixa”.

En aquest sentit, Fainé ha estat contundent i ha dit que “és mentida” que el nou banc no seguirà invertint en l’obra social com ha fet històricament. Per a aquest any 2011, tot i la caiguda de resultats, l’entitat destinarà 500 milions, la mateixa quantitat que s’ha mantingut durant els últims tres exercicis.

Reducció dels beneficis

La Caixa va registrar beneficis el 2010 per valor de 1.507 MEUR. Aquestes dades suposen un 11,9% menys que l’any anterior. Segons la nota que ha fet pública l’entitat, es manté “l’elevada solvència” del grup amb un “core capital” del 8,6%. El nivell de liquiditat de l’entitat supera en un 0’6% el límit fixat pel ministeri d’Economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa