Fachin respecta la posició del Anticapitalistes però diu que l'uniteralitat no és la seva primera opció

El líder de Podem creu que han de donar resposta a l'escenari que obre l'1-O perquè "no és contradictori" les crítiques al pla de Govern amb "estar al costat de la gent que es mobilitza"

 

 

 

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, respecta la posició dels Anticapitalistes, un corrent intern de Podem, a favor del referèndum unilateral. En qualsevol cas, ha insistit, aquesta no és la primera opció que té la formació morada sobre la taula, encara a l'espera de més informació per part del Govern. En aquest sentit, ha defensat, però, que els cercles morats es posicionin, encara no definitivament, aquests dies sobre l'escenari que obre el referèndum de l'1 d'octubre. "No és contradictori tenir crítiques al pla del Govern amb estar al costat de la gent que es mobilitza", ha replicat Fachin després que divendres assegurés que "no donarien l'esquena" al referèndum.

En aquest context, Fachin ha recordat al corrent que lidera l'eurodiputat Miguel Urbán que "els tempos polítics des de Catalunya normalment es mesuren millor". "La política catalana és complexa i requereix està molt atent, ens mantenim en la nostra posició", ha afegit. "El nostre objectiu és construir l'Espanya plurinacional que avui defensem al Congrés; i que el nostre projecte no passa per un referèndum unilateral. Ara bé, nosaltres davant d'unes escenari que no és el nostre hem de donar resposta", ha afegit a l'espera de més detalls. "Posar urnes no és delicte", ha insistit Fachin . 

 

Comentaris