Fachin reclama un esforç a CSQP per fixar una posició "conjunta" sobre la llei del referèndum

El líder de Podem recorda que "moltes vegades" els diputats d'un mateix grup parlamentari voten de manera diferent i que la llibertat de vot "és un dret inalienable"

 

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha reclamat un esforç al grup parlamentari de CSQP perquè fixi una posició "conjunta" sobre la llei del referèndum. Després que JxSí i la CUP hagin entrat a registre, aquest dilluns al matí al Parlament, la norma que ha de donar cobertura legal a l'1-O, Fachin ha insistit que el grup de CSQP l'integren tres forces polítiques -ICV, Podem i EUiA- "que no interpreten la realitat d'una manera uniforma". És per això que el líder del partit lila ha recordat que "la llibertat de vot és un dret inalienable", i ha donat per fet que la llei del referèndum "obligarà" que CSQP tingui "un debat en profunditat" que acabi amb una posició que "faci sentir còmodes" totes les sensibilitats del grup.

 

En aquesta línia, Fachin ha insistit que, mentre Podem és una organització que "no girarà l'esquena" a l'1-O -tot i no considerar-lo un referèndum amb garanties ni vinculant-, "molts integrats d'ICV advoquen per un boicot actiu" al referèndum. Així doncs, el diputat de CSQP ha reiterat que cal debatre per acostar posicions, donant per fet que les opinions d'ICV, del portaveu del grup, Joan Coscubiela, o del seu president, Lluís Rabell, "no són les que pot tenir" Podem o el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet.

 

Comentaris