Fachin (Podem) crida a convertir l'1-O en un 15M

El secretari general de Podem considera que "el referèndum imprescindible per a Catalunya avui no es pot fer"

 

El secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, ha cridat aquest divendres a convertir el referèndum que el Govern preveu celebrar l'1 d'octubre en un nou 15M, ja que considera que "el referèndum imprescindible per a Catalunya avui no es pot fer".

 

En un article publicat a la web d''El Periódico' titulat 'I si convertim l'1-O en un 15-M", Fachin reivindica la mobilització ciutadana per fer tremolar "els murs més gruixuts", i considera que entendre la consulta en aquest sentit és la forma amb la qual es pot donar una sortida al projecte del Govern.

 

Assegura que l'1-O uns aniran a votar convençuts d'estar fent el pas definitiu vinculant cap a la independència: "Uns altres anirem amb la convicció que cal empènyer per fer realitat l'Estat plurinacional que defensem".

"Tots --sobiranistes, indignats, 'indepes' i no 'indepes'-- ens mourem des del convenciment que solament quan la gent es mou, els murs més gruixuts tremolen", ha afirmat Fachin la formació dels quals aposta per un model d'Estat plurinacional i també per la celebració d'un referèndum amb garanties i efectiu.

 

Ha assegurat que, quan es van dur a terme les mobilitzacions del 15-M, no hi havia garanties "però el món va canviar per sempre".

 

 

"Només aconseguirem garanties si nosaltres, la nostra proposta i la nostra acció continuada són el millor aval del dret a decidir i de la sobirania dels catalans", afegeix.

 

Comentaris