El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin: “És imprescindible arribar a pactes per fer un referèndum”
  • CA

 

El grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot ha dividit els temps d’intervenció entre Dante Fachin i Àngels Martínez. Albano Dante Fachin ha centrat el seu discurs en el referèndum. Ha insistit que hi donen suport, però que caldrà pactar: “El primer que cal tenir clar és que no ens podem permetre el luxe de discutir si ha de ser o no vinculant, això no ens porta a resoldre res. És imprescindible arribar a pactes per fer un referèndum”.

Ha demanat també valentia per assumir que “la desconnexió no existeix”: No ens podem passar un any amb aquest diàleg entre parets. No pot aspirar a decidir per començar a canviar des d’ara mateix”. De la mateixa manera ha afegit que “cal donar contingut social i econòmic al dret a decidir”.

 

Sobre el debat de majories, ha matisat que cal pensar en tothom: “Hem de buscar junts vies sobre com volem viure. Només així serem capaços d’aplegar grans majories per canviar el que està passant a Catalunya. Estem convençuts que ara és possible fer-ho, però cal tenir un projecte que no sigui per una part del país. Cal pensar en tothom“.

Angels Martínez: “Aquí no preguntem a la gent malalta”

 

La primera a intervenir ha estat però la diputada Àngels Martínez, qui ha posat sobre la taula les desigualtats que es produeixen en matèria de polítiques socials. “Una Catalunya millor no són només desitjos. Es necessiten polítiques que forçosament han de canviar”.

 

Ha afegit que el model actual “és un model malalt”, i ha posat èmfasi en el rescat a les persones. En especial ha demanat que es rescati a la gent malalta que pateix malalties oblidades: “Hi ha gent que està patint moltíssim i els hem d’escoltar. Aquí no preguntem a la gent malalta”.

 

D’altra banda ha parlat sobre les desigualtats en el mercat de treball, així com sobre la desigualtat de gènere, que afecta els salaris i al repartiment de temps: “Això s’ha de parlar perquè és objecte d’un pacte social”. Ha acabat la seva intervenció fent una pregunta al president: “Qui ho paga tot això?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa