El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin diu que Iglesias li ha demanat que dimiteixi però no té intenció de fer-ho
  • CA

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha explicat aquest dilluns que el líder de Podem, Pablo Iglesias, li ha demanat que dimiteixi però que no té intenció de fer-ho. “La coordinadora tampoc no té intenció de fer-ho”, ha destacat en una entrevista a ‘El País’, en recordar que fa un any va guanyar les primàries i que els estatuts prohibeixen repetir-les abans de 18 mesos. Després d’acusar Iglesias, Pablo Echenique, Juan Carlos Monedero i Rafael Mayoral de voler “treure una direcció democràticament escollida”, ha assegurat que voler fer-ho atempta contra l’ADN de Podem i la idea de la plurinacionalitat.

Segons Fachin, amb independència del que pensin Iglesias i Echenique sobre l’1 d’octubre, considera que les decisions les han de prendre la gent: “I la majoria va opinar que no es pot donar l’esquena al referèndum”. “És veritat que això no concorda exactament amb la postura d’Iglesias, que va dir que si fos català no aniria a votar. Però com és obvi, no és català, és un noi de Vallecas“, ha recalcat el secretari general de Podem, que no tem que el destitueixin.

 

En la seva opinió, hi ha certa incongruència entre el model d’Estat que defensen i el del partit perquè “si Podem (estatal) diu que els catalans poden decidir el seu futur, no s’entén que els de Podem (català), no”. Així, ha assegurat que no li preocupa que la seva postura i la d’Iglesias divergeixin, però sí que no puguin coexistir, i ha criticat que Monedero, malgrat no tenir un càrrec en la formació, es manifesti contra la direcció de Podem.

 

Per Fachin, el problema a Catalunya és si es vota o no l’1-O, la qual cosa “té a veure amb la idea que la gent vol decidir, una idea molt semblant a les del 15-M”. “Venim de parar desnonaments, d’ocupar ambulatoris i places, i la policia tampoc ens deixava. No vam fer cas. I ens van a dir ara que l’1-O cal fer cas a Rajoy?”, ha preguntat. Per això, ha conclòs que els afiliats de Podem, independentistes o no, no acceptaran el que dicti el PP: “Si hi ha urnes, no tinc dubtes que Xavier Domènech o Ada Colau participaran. Els conec”. Segons Fachin, l’1-O no és el referèndum que voldrien, però “si voten milions de persones serà un cop més al mur del PP”, a més d’assegurar que participar en la votació no és anar contra Espanya i sí ajudar al fet que sigui possible una Espanya plurinacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa