El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin demana no supeditar el Pacte a “estratègies de partits o de Govern”
  • CA

 

“Demanar al Pacte Nacional pel Referèndum que vagi més enllà de la pluralitat que representa és fer-li un flac favor”. Així s’ha manifestat el diputat de CSQP i líder de Podem, Albano Dante Fachin, en preguntar-li sobre quina posició hauria de tenir el Pacte quan el president de la Generalitat anunciï data i pregunta per al referèndum sense l’acord de l’Estat.

 

Fachin ha explicat que, a parer del seu grup parlamentari, la qüestió de la data i la pregunta és una qüestió “separada del que significa el Pacte Nacional pel Referèndum, que uneix partits i entitats que coincideixen en la necessitat de fer un referèndum, i això és independent de com cada partit o el govern creu que ha d’assolir aquesta fita”. En aquest sentit, ha fet una crida a  tots els agents del Pacte a no fer-ne un ús partidista: “El Pacte, més enllà de les estratègies de les organitzacions polítiques i del Govern, el Pacte aglutina tothom qui té clar que s’ha d’aconseguir el referèndum”.  

Sobre la reunió d’aquesta tarda del Pacte Nacional pel Referèndum, “com a grup parlamentari hi anem per expressar que mentre el poble català no pugui fer realitat l’anhel de decidir democràticament, el Pacte ha de continuar”, ha explicat Fachin, que creu que el Pacte, “en moment de tensió política”, pot jugar un paper  “de fer costat o fer visible la necessitat que com a societat es vehicula al voltant del referèndum. En tot cas, el Pacte és un espai plural que prendrà les decisions de manera conjunta i col·legiada”, ha avisat.  

 

Pel que fa al cas de Germà Gordó, Fachin ha remarcat que, “independentment que pensem que ha d’abandonar l’escó, la seva actuació reforça la idea que el passat de CiU segueix allà, i Artur Mas ara manté un silenci molt curiós. Estem parlant d’aquell pinyol de CiU, i Artur Mas s’hauria de posicionar”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa