El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin demana al Govern que no utilitzi el PNR com un “amagatall o escut” i faci públics els seus plans
  • CA

 

 

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha demanat al govern que no utilitzi el Pacte Nacional pel Referèndum com un “amagatall i un escut” i ha insistit en reclamar-li que expliqui el seu pla per al referèndum. En roda de premsa després de al reunió del Pacte Nacional pel Referèndum, Fachin ha explicat que una vegada el Govern doni les explicacions, els partits es podran posicionar al respecte. D’altra banda, ha considerat el Pacte com un espai “adient” per donar resposta als “escenaris d’atac” del PP contra el dret a decidir. “Davant la pujada de to del PP és imprescindible que un espai com el Pacte Nacional pel Referèndum pugui donar resposta a aquest PP que ens preocupa”, ha afegit. 

 

Fachin ha celebrat la continuïtat del Pacte Nacional pel Referèndum malgrat la dissolució del comitè executiu i ha reivindicat que el Pacte serà una “eina imprescindible” mentre Catalunya no pugui decidir el seu futur. Davant un PP que, segons Fachin, eleva el seu to de manera constant, el secretari general de Podem a Catalunya ha apostat perquè el Pacte esdevingui un espai per respondre, des de la seva pluralitat, als atacs dels populars. Uns atacs que, per Fachin, són la demostració de la “impotència absoluta” dels populars.
 

D’altra banda, Fachin s’ha adreçat al Govern per demanar-li que no utilitzi el PNR com a “amagatall i escut” i expliqui el seu pla per al referèndum. A partir d’aquí, segons Fachin, la resta de formacions polítiques s’hauran de posicionar. Preguntat per la seva posició sobre un referèndum unilateral, Fachin ha respost que un referèndum unilateral “no existeix” perquè els referèndums son espais d’acord per dirimir una diferència. I ha recordat que la seva formació està realitzant una consulta interna per fixar posició davant de diversos escenaris possibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa