El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Exteriors gestiona la repatriació de més de 4.000 espanyols de viatge per Sud-amèrica
  • CA

Les ambaixades d’Espanya a Sud-amèrica, juntament amb el ministeri d’Exteriors, està gestionant amb els diferents governs on l’estat té representació diplomàtica i les companyies aèries el retorn de més de 4.000 ciutadans que estaven de viatge en diversos països del continent. De moment, aquest divendres al matí ha aterrat a Madrid un vol procedent de Caraques amb 376 passatgers, 136 dels quals de nacionalitats espanyola, juntament amb 60 italians, 45 alemanys, 24 francesos, 14 britànics, 13 portuguesos, 5 polacs, 5 danesos, 4 eslovac, 4 holandesos, 3 grecs, 3 croates i un suec.

L’operació, liderada per l’ambaixada espanyola a Veneçuela i en col•laboració amb la resta d’ambaixades europees, contempla la repatriació des d’Espanya als seus països d’origen a la resta de ciutadans. A aquest vol se n’hi sumaran dos més des del Perú, on s’ha aconseguit l’autorització de les operacions tot i que l’espai aeri per a vols comercials està tancat. El viatge es farà des de la Base Militar i es retornaran 600 turistes espanyols.

Pel que fa a Cuba, on hi ha 1.115 ciutadans registrats com a turistes espanyols –fa una setmana la xifra era de 2.345 perquè 1.320 ja han sortit del país en els últimes dies-. Malgrat això, només 95 s’han dirigit al consolat per comunicar que volien tornar i 51 ja haurien abandonat el país.

Per demà hi ha previst un vol noliejat per Espanya que farà tres escales (El Salvador-Guatemala-Hondures) per tornat amb 334 espanyols a bord, a més de nombrosos europeus i que va marxar de Madrid amb 39 ciutadans de Guatemala.

També hi ha previstes operacions des de Bogotà, dues des de l’Equador, que faran escala a Guayaquil per recollir passatgers i tornar a Madrid, dues més des de Buenos Aires, una des de de Santo Domingo i una altra des de la Ciutat de Panamà.

Paral·lelament, s’estan utilitzant alguns punts de connexió europeus per continuar el vol fins a Espanya. Ahir a França van arribar 19 espanyols procedents d’Haití, que avui volen a Madrid i Barcelona. 23 ciutadans més procedents del Txad arribaran avui a Madrid via París. 7

A l’Àsia i el Pacífic, el progressiu enduriment de les mesures està dificultant les tasques de repatriació però des d’Exteriors asseguren que s’hi estan buscant “solucions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa