El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Exteriors denuncia l’Operació Catalunya en un memoràndum enviat a les cancelleries estrangeres
  • CA

 

El Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, que encapçala el conseller Raül Romeva, ha enviat l’enllaç del documental “Las cloacas de Interior” a les cancelleries estrangeres. Ho ha fet incloent l’adreça electrònica de YouTube des d’on es pot consultar el documental en el memoràndum que la Generalitat envia periòdicament a la diplomàcia internacional. En aquest cas, el text enviat explica que el ministeri de l’Interior espanyol va utilitzar la policia per fer guerra bruta, perseguir ideològicament polítics independentistes, així com fa referència a l’Operació Catalunya. 

El text, que està penjat a la pàgina web del Departament d’Exteriors, explica que “s’han descobert noves proves de persecució ideològica i política a Espanya gràcies al periodisme d’investigació dut a terme per un documental titulat ‘Las cloacas de Interior'”, i denuncia que “cap canal espanyol ha tingut cap interès fins ara per emetre’l”. El document també recorda que el documental es va emetre el mateix dia que el Tribunal de Comptes espanyol va anunciar que avançaria amb la imposició de la pena d’un import de 5 milions d’euros als responsables polítics del 9-N -Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. 

 

Davant d’aquesta situació, avisa el text d’Exteriors, “és evident que no existeix cap ‘problema català’ real, sinó que Espanya té un greu problema amb el seu passat autoritari i la base feble sobre la qual es va establir el sistema polític actual l’any 1978″. Per aquest motiu, continua, “el pas endavant de Catalunya hauria de ser una oportunitat per al govern espanyol de repensar el seu paper i enfortir el seu sistema democràtic, imposant una separació molt més rigorosa de poders”.

 

I el memoràndum conclou deixant clar que el Govern català “està decidit a celebrar un referèndum d’independència l’1 d’octubre, no només donant veu al 68% dels ciutadans de Catalunya que els darrers sondejos diuen que volen votar sobre el seu futur polític, sinó també com a eina per ressaltar els fracassos democràtics flagrants d’Espanya”.

 

Fes clic aquí per consultar el memoràndum que Exteriors ha enviat a les cancelleries estrangeres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa