El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ExPP, exPxC i franquistes desacomplexats: la llista de Ciutadans a Roquetes
  • CA

La llista de Ciutadans a Roquetes (Baix Ebre) per a les eleccions municipals del 26-M és tot un pou de sorpreses. L’alcaldable de la formació, que actualment governa Esquerra Republicana de Catalunya amb majoria absoluta, és Joaquim Llopis, que continua ocupant l’únic escó que va obtenir el Partit Popular a les eleccions de 2015 -tot i que ara és regidor no adscrit- i no només havia estat el president local de la formació sinó, també, el líder local a la comarca. El preocupant, però, no és això, ja que els vasos comunicants PP-Cs són ben coneguts.

Al número 4, però, hi ha Rosa Maria Martí, que també s’havia presentat en una altra llista als passats comicis municipals a Roquetes. En aquest cas va ser a la de Plataforma per Catalunya, la formació d’extrema dreta fundada per Josep Anglada que, després de moltes disputes internes, es va dissoldre el febrer d’enguany recomanant a la seva militància que s’integrés a Vox. Martí, pel que sembla, no va seguir els consells de la direcció del partit, com sí que van fer molts altres dels seus càrrecs, i ha acabat com a candidata a Cs.

Immediatament després d’ella, en el número 5, hi ha Marcos Cortegana. Si bé en el seu cas no té un historial tan clar com el dels dos casos anteriors, un cop d’ull a Facebook també deixa molt clara la seva orientació política. Com es pot veure amb una cerca ràpida, Cortegana té dos comptes en aquesta xarxa social: un amb el seu nom complet i un altre on, dels seus cognoms, només n’apareixen les inicials. La fotografia a tots dos comptes és la mateixa, una en color i una en blanc i negre. El fet és que al segon compte es pot veure com, pels volts de l’Onze de Setembre de 2011, va compartir fotografies de dues versions diferents de la bandera franquista, extretes d’una pàgina de Facebook anomenada “Mi bandera, roja y gualda. El Águila de San Juan, mi escudo“.

En el seu intent per aconseguir tanta presència com sigui possible a les eleccions municipals del proper 26-M, doncs, sembla que Ciutadans ha acabat confiant en persones que, en més o menys graus, han flirtejat amb l’extrema dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa