El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Exdirigents socialistes diuen que dependre d’ERC i Podemos pot generar “balcanització”
  • CA

La plataforma ‘El país que reúne‘, impulsada per Nicolás Redondo i Joaquín Leguina, ha presentat aquest matí un manifest amb el suport de més de 300 persones, entre les quals hi ha expresidents autonòmics socialistes i un exministre del PSOE, en el qual demanen un pacte entre PSOE, PP i Cs. Durant la presentació, dura a terme per Redondo, Francisco de Carreras i César Antonio Molina han advertit que si el govern depèn dels “populistes” de Podem i els independentistes d’ERC, el país “perilla” i hi ha risc de “balcanització”.

Entre els signants del manifest hi ha nombrosos socialistes. Entre ells hi ha dos expresidents autònomics del PSOE, José Rodríguez de la Borbolla i Joaquín Leguina; l’exministre de Cultura, César Antonio Molina; exalcaldes com el de La Corunya, Francisco Vázquez, o el de Sevilla, Manuel del Valle Arévalo; l’exeurodiputat, Alejandro Cercas; l’expresident del Parlament andalús, Antonio Ojeda; el catedràtic i exdiputat nacional, Ramón Vargas Machuca o José María Múgica, fill de Fernando Múgica, assassinat per ETA.

També signen Manuel Valls i membres d’UPyD com ara Francisco Sosa Wagner, Fernando Savater o Gorka Maneiro; hi ha intel·lectuals, professors, catedràtics i escriptors com Félix Ovejero, Andrés Trapiello, Joaquín Pérez Azaústre o Mikel Azurmendi; empresaris com José Luis Leal o Juan Claudio de Ramón; periodistes, advocats, professors, dissenyadors, regidors, enginyers o el director d’orquestra Enrique García Asensio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa